USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На Волині фірми з «донецьким» корінням замішані у махінаціях із харчуванням дітей

19 Травня 2016 10:59
Через тендерні махінації під час закупівлі продуктів для дітей столичні фірми з «донецьким» корінням отримують мільйони бюджетних гривень.

Про це йшлося під час п’ятої сесії Волинської обласної ради сьогодні, 19 травня.

Як повідомив депутат Олександр Пирожик у своєму запиті до прокурора Волині та начальника Національної поліції на Волині, працівники маневицької Райспоживспілки розповіли про схеми відмивання коштів, які реалізують на тендерах по закупівлю продуктів харчування для дітей в так званій «чорнобильській зоні». На такі закупівлі передбачили 96 мільйонів гривень на рік для 3 районів області.

З них, відповідно до інформації Пирожика, «відмивають» не менше 20 мільйонів.

Суть схеми полягає у тому, що реєструються на тендер 3 фірми, які між собою пов’язані. Одна вистває демпінгові ціни, інші пропонують максимальні. Та що виграє – відмовляється від участі, таким чином наступний учасник стає переможцем.

Олександр Пирожик

Пирожик каже, що на участь подаються фірми, зареєстровані на Київщині. Зокрема, це «Транслогістікцентр», яка, з його слів, належить «донецьким» бізнесменам.

Різниця в цінових пропозиція, при цьому, колосальна. В той час як волинські структури пропонують ціну в 19 мільйонів гривень, то київські фірми – 26 мільйонів. Аналогічна ситуація в Любешівському районі: ціну в 26 мільйонів пропонують столичні фірми, в той час як місцеві подають суму в 21 мільйон.

Депутати підтримали запит колеги.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що для ДНЗ Луцька купили риби майже на півтора мільйона у фірми з донецькими власниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
туман Показати IP 19 Травня 2016 12:14
а потрібно для пирожика щоб виграв вадім веремчук тоді каса на базі
мама Показати IP 19 Травня 2016 13:31
Хай Пирожик попробує їсти те, що дає дітям Маневицька райспоживспілка - зіпсовані або просрочені продукти і тоді виступає Батьки проти того, щоб годувала райспоживспілка. Минулого року батьки підписи в суд навіть подавали проти райспоживспілки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus