USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Адміністрація боргує «Волиньторфу» майже 1,5 мільйона

15 Березня 2016 16:50
Відтоді, як директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик став депутатом Волинської обласної ради від партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП», на цьому підприємстві одна за одною відбуваються перевірки, які тривають місяцями.

Зокрема, за останні місяці працівниками контрольно-ревізійного управління – спочатку обласного, а потім профільного міністерства, здійснено вже 2 аудити. Хоча раніше такі перевірки відбувалися не частіше, аніж раз на три роки. Нещодавно ту працювали ревізори Державної архітектурно-будівельної інспекції України, а зараз – Антимонопольного комітету.

Про це повідомили у прес-службі УКРОПу.

Незважаючи на очевидний адмінтиск з боку влади, «Волиньторф» здійснює поставки торфобрикетів у бюджетні заклади області, згідно із графіком. Щодня 150 тонн продукції розвозять у школи, садочки, лікарні та сільські ради. Часто здійснюють доставку палива і у вихідні дні. Адже керівництво «Волиньторфу» добре розуміє – діти та пацієнти не повинні мерзнути навіть тоді, коли фактично наразі підприємство працює з бюджетними установами у борг. До слова, за вчасне фінансування потреб таких закладів відповідають профільні управління райдержадміністрацій.

«У цьому році «Волиньторф» у бюджетні заклади забезпечив доставку 5531,9 тонн торфобрикету на суму 2,877 мільйона гривень, – розповідає директор підприємства Іван Киричик. – Станом на сьогодні за торф нам ще винні 1,426 мільйона гривень».

Екопаливо постачають у 441 загальноосвітній, дошкільний та медичний заклад Волинської області. Закупівля торфу здійснюється на тендерних умовах. З сільрадами працюють, укладаючи разові угоди.

Іван Киричик каже, що того року була не краща ситуація: «Волиньторф» здійснив поставку палива на 4,6 мільйона гривень, а їх заплатили лише в липні.

Цей опалювальний сезон, схоже, не буде винятком.

Довідково. ДП «Волиньторф» – один серед лідерів у своїй галузі. З 34 заводів торф’яної галузі в Україні залишилося діючими лише три – два з яких функціонують у Маневицькому районі. По калорійності дві тонни торфобрикету дорівнюють тисячі кубів газу. Ціна тонни торфу становить 684 гривні, рентабельність – 6%. Підприємство продає торф не лише в інші регіони, але й за кордон. Зокрема, 1,5 тисячі тонн в місяць віддають на експорт. Закордонні компанії купують волинський торф, адже в ньому низький рівень шкідливої сірки – 0,04% – 0,06%.

Колектив ДП «Волиньторф» – це 400 людей. Середня зарплата становить 5700 гривень, що значно вище показника середньої заробітної плати по Маневицькому районі та й Волинській області загалом.

Завдяки директору Івану Киричику на підприємстві втілюється соціальний пакет для всіх працівників. Зокрема, вчасно виплачуються усі лікарняні, тринадцята зарплата, забезпечено безкоштовне харчування для працівників, які задіяні на видобутку торфу, молоді сім’ї мають можливість отримати безвідсоткову позику (у розмірі 20 тисяч гривень) для зведення власних будинків. До речі, таких кредитів вже видали більше двадцяти.

Іван Киричик
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
555 Показати IP 15 Березня 2016 20:03
хороший господар, знаю особисто.
Маневичі Показати IP 15 Березня 2016 21:00
Линдюк в районі робить все, щоб заводи торфобрикетні поставити на коліна, мабуть за весь час його роботи на підприємстві був лічені рази, на зборах, і то, провокував конфлікти
333 до Маневичі Показати IP 16 Березня 2016 00:24
краще хай і не їздить, а то з економічною освітою професора тільки нашкодить
лоше Показати IP 16 Березня 2016 00:03
линдю грєбєнь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus