USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Луцьку все ж будуть майданчики для вигулу собак

6 Серпня 2014 11:58
Спеціальні місця, де лучани зможуть без перешкод вигулювати своїх чотирилапих друзів, облаштують відтепер і в Луцьку.

Схему розміщення майданчиків для вигулу собак розглядали під час засідання виконкому сьогодні, 6 серпня.

Так, директор КП «Ласка» Дана Новарчук переконала посадовців, що не варто боятись нововведень, які давно практикують як на території України, так і за кордоном.

Вона зазначили, що зауваження щодо схем розміщення таких майданчиків було лише від дирекції однієї установи – КП «Парки та сквери міста Луцька».

Загалом, відділ архітектури Луцької міськради сумісно із КП «Ласка» розробили 11 схем ймовірного розташування території для вигулу тварин.

Зі слів очільника комунального підприємства, міністр екології України також висловив підтримку щодо «луцьких» схем, й зауважив, що вони значно кращі, ніж столичні.

«А щодо єдиного зауваження – щодо території у парку імені Лесі Українки, то майже тисяча людей поставили підписи на підтримку такої пропозиції. Постанова Кабміну передбачає, що повинні бути місця для вигулу тварин у кожному місті. Тому зауваження Анатолія Трикуша, директора КП «Парки та сквери міста Луцька», врахували. Вже третє місце ми змінили, але домовитись не вдається. Зони вигулу собак мають бути у кожному парку та сквері міста», - наголосила захисниця тварин.
З її слів, подібні парки уже є в Києві і в Миколаєві. Також вона зазначила, що це жодним чином фінансово не зобов’язує міський бюджет.

«Без іронії скажу, що це питання дуже актуальне. Сам міністр погодив ці схеми і «тягатися» з ним нам не пристало. Доповідач погодила схеми з міністром екології.

Єдине побажання, щоб не було зауважень по встановці огорож», - відповіла заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.

А перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук нагадав, що торік усі скептично поставились до створення притулку для собак.

«А тепер ми бачимо, що кількість безпритульних зменшилась. Вдалось налагодити роботу підприємства. Ніхто ж не цікавиться, звідки беруть кошти на їх харчування. З грошима утримувати притулок може кожен, але люди із КП «Ласка» роблять це без міських коштів. Треба вчити людей культури. Інакше собаки будуть ходити, а ми влазитимемо ногами у відходи», - підкреслив посадовець.

Тож члени виконкому таку ініціативу підтримали і схему затвердили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
яна Показати IP 6 Серпня 2014 13:17
помоему лучше чем в киеве. собаки на такое не способны, как человек. они не скажут, что кто не скаче , той маскаль, у них ума больше и доброты.
КОЛЯ Показати IP 6 Серпня 2014 15:22
Я ЖИВУ НА РІВНЕНСЬКІЙ. ДЕ МЕРІ ВИГУЛЮВАТИ СОБАКУ? ТАКЕ ВРАЖЕННЯ, ЩО СОБАКИ Є ТІЛЬКИ НА ГПЗ ТА НАБЕРЕЖНІЙ
Анонім Показати IP 6 Серпня 2014 15:24
нема чим займатися бабі, діток нема де подіти, а то собак давай їй вигулювати.придурки
Віталій Показати IP 6 Серпня 2014 15:58
Новарчук все шукає шляхи, як-би нажитися ! Краще б зайнялася 'притулком', як вона називає гетто, куди собак звозить і вбиває, та катує голодом !
НАДЯ до Віталій Показати IP 12 Серпня 2014 11:30
Віталій що ви говорите на чому нажитись?????? А з притулком тільки ми можем допомогти, що чекати від тої Влади...... А Дана навідміну від ін.людей допомагала тваринкам завжди розпочала все зі своєї квартири приносила їх туди виходжувала...побільше б таких людей... Які не пройдуть повз тваринки а допоможуть їй хочаб пити дадуть або їсти....
ага Показати IP 6 Серпня 2014 16:00
всі такі скептичні. а коли доходить чого на вулиці повного каках, "я ж з дітьми тут гуляю, робіть шось, де та влада?". От вам пропонують варіанти. Це стосується як і домашніх собак, так і вуличних. З вуличними займаються, зробили ж притулок, куди забирають собак, де їх утримують без фінансування з бюджету, вони молодці, бо в інших містах тварин вбивають прямо на очах в людей, дітей! Черга настала займатись домашніми псами та їхніми господарями, які вигулють своїх улюбленців без намордників і без повідків, де попало, шо в пісочниці можна міну найти, шо на тратуарі прямо. А вам всеодно все не так.
Алла до ага Показати IP 6 Серпня 2014 16:26
Ви в тому "притулку" були? Уявіть, як людям за свої гроші і гроші випадкових добрих людей утримувати притулок? А влада тільки зробила вигляд, що до того притулку має відношення. Хоч би на стерилізацію кошти виділяли. А в пісочницю (це до вашого відрома) "міни" закопують коти, а собаки тут ні до чого, їхнє добро зразу видно. І ще - зовсім кількість безпритульних собак не зменшилась. Я живу в центрі міста і кожного пса тут знаю. І жоден з них нікуди не дівся! Тільки нові з*являються.
ага до Алла Показати IP 7 Серпня 2014 00:02
я волонтер в притулку. була і знаю, що тяжко там без фінансування утримувати 370 собак. годувати, поїти, лікувати. А гроші на бензин треба аби ті всі зграї відловлювати! А як всіх виловиш, то як їх утримувати без коштів? Тому всіх не можливо з вулиці збрати + якби люди самі їх не примножували...Ну і влада нічого не дає і ви праві, шо хай би хоча б на стерилізація і кастрацію давали. Але кп всеодно молодці, викручуються.
CoBa до ага Показати IP 6 Серпня 2014 18:07
та шо ви брешете? собак менше стало в місті? роззуйте очі маня, якшо на 40овому не почне дана працювати сам її знайду і заставлю
CoBa до ага Показати IP 6 Серпня 2014 18:09
без фінансування бюджету? от брехуни, нещодавно писали що їм дали 140 тисяч
ага до CoBa Показати IP 7 Серпня 2014 00:06
всі рахунки заморожені. те шо мають дати, не означає шо дають. І позабирати всіх собак з 40-го, то треба гроші на бензин і на утримування собак. В кп і так там їх 370 штук. Деяким людям одного пса в хаті тяжко прогодувати. А те шо зграї бігають, то заслуга людей, які початково на вулиці тварин і викидують. Я постійно стикаюсь з підкидуванням цуценят і кошенят. Кожного тижня десь по 4 є малих, десь по 8. Це тяжка робота забрати з вулиці всіх, якшо люди примножують їх кількість.
НАДЯ до ага Показати IP 12 Серпня 2014 11:26
Це точно перша проблема тільки в людях....які нічого не роблять для покращення ...а пліткують той притулок Хоча б один попробував б його створити і утримувати хочаб 4 собачки а не 400??? Я туди їздила ненодноразово і знаю як там не вистачає штатів....на таку велику кількість собачок...
Костомаха Показати IP 6 Серпня 2014 16:05
Майданчик для вигулу собак імені Дани Новарчук! А чьо, звучить!!!
Святослав Показати IP 6 Серпня 2014 16:24
Дана, як собачка віддано дивиться тобі в очі, а ти її потім раз і докінчиш, адже ти пообіцяла зробити місто без собак ! Собак нестало на вулиці і в притулку їх теж мало, завдяки твоїй відданій службі міськраді, ти зовсім забула, що ти є захисниця тварин? Куди дивляться члени товариства захисту тварин, а, я забула ти адже дуже добре ведеш журналистку брехню, нині модно називається інформаційною війною
Олена Показати IP 6 Серпня 2014 17:10
Якщо я гуляю з собакою пізно ввечері, хто буде відповідати за мою безпеку в парку.Біля будинку страшно гуляти, а то в парку.... У людей, які приймали таке рішення , мабуть немає собак
Ирина Показати IP 6 Серпня 2014 20:13
моя собака писяет, где хочет и какает под кустиком, где ей нравится. А на детские площадки я ее и не допускаю никогда. А вот насчет всего остального- поставьте урны с пакетами для говна собачьего, уберите бездомных собак с улиц, тогда я зарегистрирую свою собаку, буду платить налог и убирать за ней. а придумывать места для выгула по городу, до которых мне пилять и пилять рано утром перед выходом на работу, может каждая,. вот поэтому и пошла эта новарчук куда подальше со своими бредовыми инициативами- выйди замуж, роди себе ребенка и немного остынь насчет собачек.
Власниця собаки на Д Показати IP 8 Серпня 2014 20:11
Ініціатива тільки на перший погляд хороша. Всі виділені місця для вигулу не придатні взагалі, це вам кожен господар скаже. На ДПЗ біля "так званої річки" Жидувка трава по шию, її ніхто ніколи не косить, територію прибирають волонтери тільки на Паску, тобто раз на рік, в кращому випадку. Там повно битого скла, а травми ніг у собак дуже тяжко і довго лікувати. Через захаращену територію там повно кліщів. Ніякий добрий господар не поведе туди свою собаку, така прогулянка може сказатись на житті тварини. Взимку на цій території постійно діти катаються на санчатах, лижах і т.д. Ці майданчики будуть нести сезонний характер? Ніхто не буде виконувати ці приписи, доки все належно не організують. Ви просто на папері намалювали ділянку і все, ніхто навіть не оглядав ці території. Щей говорять про постанову міністра, можна подумати він був у Луцьку і займався цим питанням. Майданчик має бути на відкритій території, огороджений, в ідеалі з інвентарем. А взагалі, все залежить від культури господаря. Потрібно штрафувати тих, хто гуляють з собаками на дитячих і спортивних майданчиках, біля шкіл і садочків. І перекажіть Новарчук, що на Дружби народів її чекають два десятка безпритульних собак, які дійсно створюють проблему всім. Займіться своєю роботою, а то тільки губошльопаєте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus