USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55
Мистецтво

«Найцінніший скарб»: у Луцьку презентували виставу, створену дітьми

У Волинському академічному обласному театрі ляльок завершилася «Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю і без». Основна мета проєкту – відновлення і підтримка психічного та ментального здоров’я українських дітей та дорослих, що постраждали у війні з росією (в Україні та за її межами), через мистецькі практики.

9 Липня 2024 10:21

«Уже готую нові рекорди»: волинський Фаберже творить унікальні шедеври

Анатолій Бойко — знаний на Волині майстер народної творчості. Чоловік вирізьблює на яєчній шкарлупі витвори мистецтва. Вироби оздоблює сріблом, золотом, кольоровим металом та дорогоцінним камінням.

9 Липня 2024 07:39

Переселенці створюють «пластиліновий» мультик про Луцьк

У Луцьку для переселенців з Луганської області влаштували мульттерапію. Люди створювали «пластиліновий» мультик про обласний центр Волині у місцевій бібліотеці.

8 Липня 2024 10:55

«Повертатися нікуди»: юний художник із Бахмута знайшов прихисток у Ковелі

16-річний Максим Золотарьов – випускник Ковельської художньої школи. Малюванням захоплюється з дитинства. Починав зі звичайних розмальовок, а далі серйозно взявся за справу. У квітні два роки тому він приїхав із Бахмута в Ковель рятуватися від війни.

8 Липня 2024 06:43

Волинський драмтеатр прем'єрою відкриє ювілейний 85-й сезон

Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка восени розпочне новий сезон. Нині тривають репетиції. Артисти готують прем’єру під назвою «Останній Гречкосій», яка й стане стартом театральних подій у Луцьку.

5 Липня 2024 12:51

Шедевр італійського живописця Тіціана, яку знайшли на автобусній зупинці, продали на аукціоні за $22 млн

Картина розміром 46,2 см на 62,9 см вважається крихітною в порівнянні з деякими масивними роботами Тіціана, завдяки яким він пізніше став відомим при житті.

4 Липня 2024 23:38

Для переможців І туру фестивалю дитячої творчості «Луцьк – територія талантів» організували артпікнік

У межах арт-пікніка для усіх охочих проводили екскурсії на кінну ферму та катали на конях. Також діяли локації з аквагриму, діти малювали малюнки «Листи воїнам», працювали з ляльками від артистів Волинського академічного обласного театру ляльок.

2 Липня 2024 19:45

У Луцьку стартував мистецький проєкт задля підтримки ментального здоров'я

Основна мета проєкту – відновлення та підтримка психічного й ментального здоров’я українців – дітей та дорослих, які постраждали у війні з Росією (в Україні та за її межами) через мистецькі практики, навчання спеціалістів для роботи з уразливими групами за допомогою Орф підходу, імпровізаційного театру та руху.

30 Червня 2024 07:16

«Повернувся, щоб захистити Україну від ворогів»: у Луцьку – фотовиставка «Життєпис Миколи Мялковського»

У галереї мистецтв артстудії «П’ятерня» в Луцьку відбулося відкриття фотовиставки «Життєпис Миколи Мялковського», на якій презентували благодійний фонд його імені. Подію організували 27 червня – у день народження Героя, на честь якого в місті перейменовано вулицю Крилова. Учора йому мало би виповнитися 29 років.

28 Червня 2024 16:44

Рекорд: акварельну ілюстрацію до першого «Гаррі Поттера» продали за майже 2 млн доларів

Оригінальну акварельну ілюстрацію до першого видання книги «Гаррі Поттер і філософський камінь» продали з аукціону за рекордну суму – $1,9 млн (£1,5 млн). Таким чином малюнок став найдорожчим лотом, пов’язаним з серією книг про хлопчика-чарівника.

27 Червня 2024 23:38

Визначили переможців І туру фестивалю дитячої творчості «Луцьк – територія талантів»

У Палаці культури міста Луцька відбувся І-й відбірковий тур фестивалю дитячої творчості «Луцьк – територія талантів». Свою творчість у номінаціях «хореографія», «вокал», «розмовний жанр» та «фольклор» презентували 58 творчо обдарованих дітей Луцької міської територіальної громади віком від 6 до 15 років.

20 Червня 2024 19:55

Терапія мистецтвом: у Волинському краєзнавчому музеї піклувалися про ментальне здоров’я

Огляд виставки «Свій/Чужий. Історії про...», участь в імпровізованій виставі про сватання та у вікторині на кращого знавця українських весільних традицій. Саме так у Волинському краєзнавчому музеї пройшов день спільнодії: «Культура як складова української стійкості».

19 Червня 2024 19:14

80 пенсіонерів безплатно відвідали музейний простір «Окольний замок» у Луцьку

На початку червня в музейному просторі «Окольний замок» у Луцьку започаткували ініціативу для пенсіонерів. Раз у тиждень, по вівторках, вони можуть безплатно відвідувати музей.

19 Червня 2024 08:12

«Луцьк – територія талантів»: стартував перший тритуровий фестиваль дитячої творчості

У Палаці культури міста Луцька урочисто розпочався перший тритуровий фестиваль дитячої творчості «Луцьк – територія талантів», присвячений пошуку у Луцькій громаді нових талановитих виконавців та колективів.

18 Червня 2024 15:30

Картину Тиціана, знайдену на автобусній зупинці у Лондоні, можуть продати за 32 млн доларів

Полотно повернули до Відня в 1815 році і воно знову переходила з однієї приватної колекції в іншу, перш ніж потрапила до Англії. У 1995 році його викрали і впродовж семи років не могли знайти.

16 Червня 2024 00:27

Волинський фаберже створив нові роботи з яєчних шкаралуп та бурштину

Найбільша композиція зі шкаралуп складалася з дев’яти яєць і була створена на замовлення у травні цього року як родинний оберіг під назвою «Дерево життя».

14 Червня 2024 08:12

У Луцьку в бібліотеці для дорослих проводять арттерапевтичні заняття

З огляду на особливий режим воєнного стану в Україні у центральній бібліотеці для дорослих комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система» щомісяця, починаючи із вересня 2023 року, відбуваються арттерапевтичні заняття, спрямовані на покращення емоційного стану мешканців та гостей громади.

14 Червня 2024 06:18

Зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» взяв участь у фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва в Італії

З 2 по 7 червня зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька брав участь у XXIV Міжнародному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва «Арабески Італії» у м. Червія.

13 Червня 2024 19:37

Система Orphus