USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

Жителі з новою назвою не погодилися: у селі біля Луцька повторно перейменували вулицю

15 Травня 2024 21:53
У зв’язку зі зверненням місцевих жителів у Луцькій тергромаді повторно перейменували одну з вулиць в селі Боголюби.

Про це сказано в розпорядженні міського голови Ігоря Поліщука від 14 травня 2024 року, інформує Суспільне.

Йдеться про вулицю 40 років Перемоги, яку 26 квітня цього року переназвали на вулицю Холмську. Жителі села з новою назвою не погодилися та 1 травня зареєстрували колективне звернення. У документі зазначили, що жителі Боголюбського старостинського округу запропонували назвати вулицю Центральною.

Міський голова Ігор Поліщук погодив зміни та вніс їх у попереднє розпорядження. Відтак вулиця 40 років Перемоги у Боголюбах із 20 травня матиме назву – вулиця Центральна.

Стенди й вказівники з назвами нових вулиць і провулків буде встановлювати департамент житлово-комунального господарства міської ради.

Читати ще: У Луцьку вулицю Крилова перейменували на честь загиблого Героя Миколи Мялковського

Станом на квітень 2022 року, за даними міськради, перейменуванню в Луцьку підлягали понад 100 вулиць. Тоді ж у місті нові назви отримали п’ять перших вулиць.

Станом на січень 2023 року за даними громадської організації «Світанок» 397 вулиць на Волині підлягали перейменуванню у рамках закону про декомунізацію. У Луцькій громаді активісти тоді нарахували 83 назви, які пов’язані із радянським союзом та комуністичним режимом.

Загалом у Волинській області в період із 24 лютого 2022 року до червня 2023 року в рамках закону про декомунізацію демонтували 14 радянських пам’ятників, погрудь, зірок, меморіальних дошок, серпів та молотів. У квітні 2024 року в Ковелі комунальники демонтували пам’ятник на честь радянських артилеристів, який не належить до нерухомих пам’яток України чи об’єктів культурної спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стас Показати IP 16 Травня 2024 06:05
Чому ці активісти не на фронті ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus