USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зеленський доручив створити у ЗСУ окремий рід сил для безпілотників

6 Лютого 2024 20:29
Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну створити у ЗСУ Сили безпілотних систем.

Про це йдеться в указі «Про нарощування спроможностей сил оборони» та зверненні президента, пише Українська правда.

Зеленський доручив Кабінету міністрів разом із Генштабом опрацювати питання створення безпілотних систем як окремого роду сил у структурі ЗСУ і за підсумками роботи внести пропозиції на розгляд Ради національної безпеки та оборони.

Читати ще: За рік виробництво дронів в Україні зросло у 100 разів, – Мінцифри

«Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього – це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам.

Відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони. Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу», – сказав Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ольга Показати IP 6 Лютого 2024 21:02
ОООО дивись і буде ще кілька генералів а може навіть адміралів безпілотних військ а до них дивись і ад'ютантів потрібно а за ними і секретарів так дивись дивізія керівництва безпілотними військами назбирається .... Тепер як на мавіка будемо збирати то дивись це вже буде не просто мавік а цілий безпілотний солдат :) і сміх і гріх :( Чим повітряні сили йому невгодили не розумію створили окремий віділ дай ....
Анонім Показати IP 7 Лютого 2024 06:43
Все що завгодно запроваджують, тільки б арті не давати снарядів
Анонім Показати IP 7 Лютого 2024 11:34
Красавчик!!! Він працює..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus