USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Заступник волинського губернатора пояснив свій вчинок

14 Листопада 2008 21:40
Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Василь Байцим у коментарі розповів про причини свого вчинку під час засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради, – інформує 14 листопада репортер «Волинських Новин».
 
Як сподівався Василь Байцим, 3 сторони зібралися для того, щоб профспілки, роботодавці і влада обговорили, що їм робити в умовах економічної кризи. За словами пана Байцима, головне фінансове управління ОДА і він особисто зробили глибокий аналіз тієї ситуації, яка зараз склалася в економіці області.
 
Проте заступнику волинського губернатора не зрозуміло, чим в умовах кризи так завинив нинішній Кабмін, на що звертав увагу голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський. «Чому тоді не сказали, що уряд Німеччини, Росії чи США винен у економічній кризі, у тому, що простоюють тамтешні підприємства?» – зазначив пан Байцим, коментуючи те, що пан Цибульський розповідав про економічну кризу на прикладах США, Росії та країн Західної Європи, а після критикував дії уряду України.
 
За словами Василя Байцима, Кабінет Міністрів затвердив програму підготовки до «Євро-2012» і виділив величезні кошти на інфраструктурні проекти. «Чому про це не говорять?» – обурюється заступник голови Волинської ОДА.
 
Василь Байцим визнав, що у виступі генерального директора ВАТ «СКФ Україна» Володимира Цибульського була низка слушних моментів. На думку пана Байцима, уряду потрібно було ліберальніше поводитися з експортерами. Зокрема, приймаючи рішення щодо скасування обігу податкових векселів, варто було зробити наступний крок – передбачити автоматичне повернення податку на додану вартість.
 
Проте щодо проблеми неповернення ПДВ одному з найбільших волинських підприємств – «СКФ Україна» – пан Байцим висловився, що, на його думку, у цьому випадку слід боротися не з урядом, а з конкретними корумпованими людьми, які хочуть спершу взяти «відкати», а лише тоді повертати ПДВ.
 
Пан Байцим також навів приклади великих підприємств на Волині, які замість того, щоб займатись критикою уряду, працюють над тим, як пом’якшити наслідки економічної кризи.
 
Довідково:
 
Василь Байцим залишив приміщення, де проходило засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради після того, як Володимир Цибульський та голова ради федерації профспілок Волинської області Іван Карпомиз гостро розритикували дії уряду Юлії Тимошенко.
 
Василь Байцим – заступник голови Волинської ОДА. Відповідає за питання, пов’язані з економікою. Голова постійної комісії Волинської облради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Член ВО «Батьківщина».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus