USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Законодавство України суперечить можливостям держбюджету

30 Жовтня 2008 08:57

Державний бюджет не справляється із фінансуванням пільг, які прописані законами України. Про це заявив начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації Володимир Кец під час зустрічі із ветеранами праці соціальної сфери, – повідомляє 30 жовтня репортер «Волинських Новин».

Станом на 1 жовтня, за словами Володимира Кеца, 56,9 тисячі громадян з багатодітних сімей отримали допомогу 190 мільйонів гривень, що вдвічі перевищує минулорічні виплати (86 мільйонів).  Також виплатили одноразові допомоги при народженні дитини – 116 мільйонів гривень за 13,7 тисячі немовлят.
Зросли виплати й малозабезпеченим сім’ям. Станом на 1 січня таких сімей по області нараховувалось десять тисяч, на них було виділено майже 56 мільйонів гривень. Нині ж їх кількість зменшилась до двох тисяч, однак сума виплат навпаки зросла до 59-ти мільйонів.
«Збільшення кількості різних соціальних виплат та їх розміру призводить до того, що держбюджет не справляється із поставленими завданнями. А це призводить до звернень громадян та судових позовів на обласні управління соціального захисту за затримання соціальних виплат», – скаржиться начальник управління.
Тому, на думку Володимира Кеца, з цієї причини та через фінансову кризу наразі відбувається згортання деяких соціальних програм. Як зазначила колишній ветеран праці соціальної сфери: «Потрібно не збільшувати кількість пільг, а налагоджувати виробництво, щоб громадяни могли самі за себе турбуватись».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus