USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Західна Україна залучає більше іноземних коштів, аніж Східна

11 Лютого 2009 12:40
Дві волинські сільські громади мають перший контракт зі співфінансування розроблених ними мікро-проектів у рамках проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Підписання угоди Кисилинською та Колпитівською сільськими громадами Локачинського району відбулося 11 лютого, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами представника команди управління проектом у місті Києві Олега Баранецького, Західна Україна демонструє досить потужну роботу із іноземними фінансовими інституціями. Для порівняння він оприлюднив той факт, що в рамках проекту тут вже узгодили 43 мікро-проекти, а у той же час Східна Україна змогла пролобіювати лише три.
 
Всього, як розповів заступник голови Волинської облради Борис Загрева, на Волині розроблено 40 мікро-проектів у восьми районах. Проте він сподівається, що можна буде договоритись і про збільшення ліміту ще на п’ять-десять ініціатив сільських громад.
 
Крім цього, він зазначив, що на співфінансування проектів Волинська облрада затвердила у бюджеті півмільйона гривень. Також можливий варіант, що при розподілі вільного залишку до цієї суми додадуть ще триста тисяч.
 
За словами координатора ресурсного центру громад у Волинській області Оксани Гузь, для реалізації всіх проектів необхідно, щоб із облбюджету виділили мінімум півтора мільйони гривень. Таким чином виходить наступна ситуація – хто перший подасть свої розробки на комісію, той і отримає наявні кошти. Як зазначив Борис Загрева: «Хто вранці встав, той і штани взяв».
 
Отже, сьогодні першими договір про партнерство, відповідно, і фінансування підписали дві сільських громади – «Стохід» (село Кисилин) та «Колпитівська». В основному мікро-проекти пов’язані із заміною вікон, дверей, дахів у загальноосвітніх школах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus