USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

ЄС остаточно затвердив продовження на рік безмитної торгівлі з Україною

25 Травня 2023 16:35
Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження на рік безмитної торгівлі з Україною та інших торгових поступок. Набуття чинності рішення очікується 6 червня, повідомляється на сайті євроінституції.

Про це повідомляє УНН.

«Сьогодні Рада ухвалила рішення, що продовжує призупинення всіх мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт до ЄС ще на рік, до червня 2024 року», – ідеться у повідомленні.

Як очікують у ЄС, ці заходи допоможуть Україні «зберегти стабільність торговельних відносин» з блоком і «підтримувати економіку в дуже складних умовах».

«У поєднанні зі значною військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою це має вирішальне значення для допомоги Україні в її довгостроковому відновленні», – зауважують у Раді ЄС.

Як повідомляється, ухвалене сьогодні рішення діятиме протягом одного року та стосується наступного:

- усі несплачені митні збори відповідно до Розділу IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною про створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ). Це стосується двох категорій товарів: фруктів і овочів, на які поширюється система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та перероблених сільськогосподарських продуктів, на які поширюються тарифні квоти;

- стягнення антидемпінгових мит на імпортні товари походженням з України станом на дату набрання чинності цим Регламентом;

- застосування єдиних правил імпорту (захисних заходів) щодо імпорту, що походить з України.

«Тепер, коли Регламент ухвалено, він буде підписаний представниками Ради (ЄС) та Європейського парламенту та опублікований в Офіційному журналі до набуття чинності 6 червня», – ідеться у заяві.

Нагадаємо, на початку травня Європарламент проголосував за продовження безмитної торгівлі з Україною ще на один рік з метою підтримки української економіки в умовах війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus