USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Виселять Пенсійний фонд, щоб створити дитсадки

25 Квітня 2012 18:41
Депутати Луцької міської ради вирішили звернутися до Кабміну з проханням сприяти фінансуванню будівництва приміщень для Волинського обласного та Луцького міського центрів зайнятості, що дозволить вивільнити приміщення на вулиці Ярощука, 2 в обласному центрі для відновлення функціонування дитячого навчального закладу.
Про це йшлося 25 квітня під час сесії міськради.
Власне, обранці громади розглядали два варіанти звернень: депутата Андрія Осіпова та міського голови Миколи Романюка.
Проблема, з якої не вибратися?
Зі слів Осіпова, проблеми дитячих садочків охоплюють «не менш як десяту частину міста». «Нам не подолати її шляхом відновлення садочків, і ніхто мені не доведе, що відновити функціонування садка на Ярощука, 2, де нині центр зайнятості, дешевше, ніж збудувати новий», - зауважив він.
Окрім цього, Осіпов вважає, що новий садочок будуватиметься згідно з новою схемою районування Луцька, а будівлі зведенні раніше – не підлаштовані під неї.
На його думку, необхідно чим швидше «виселити» з приміщень колишніх дитячих садків міський центр зайнятості та обласне відділення Пенсійного фонду.
Голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Корольчук висловив думку, що у міста не вистачить грошей на забезпечення діяльності ДНЗ у вивільнених приміщеннях. «Серед року ніхто грошей не дасть. Та й закон зобов’язує нас тим, кого ми виселимо, надати нові місця для роботи», - відзначив він.
Натомість Осіпов сказав, що закон зобов’язує використовувати приміщення дитячих садків лише для роботи з дітьми.
«А що робити? Прийшло наступне літо. Закінчиться знов договір оренди, і знов середина року, і за вашою логікою ми не виберемося з цієї проблеми», - запитав депутат.
Що про нас подумають?
Позафракційний депутат Богдан Шиба розповів, що Президент України Віктор Янукович зобов’язав місцеві ради до кінця 2013 року «охопити всіх дітей дитсадками». «Якщо ми її не вирішимо, то нас звинуватять у цьому. Рішення необхідно приймати, щоб зрушити проблему з місця», - зазначив він.
Натомість міський голова Микола Романюк запропонував дещо інший варіант звернення, в якому терміни виселення згаданих відомств значно збільшені (Осіпов пропонував це зробити до 15 липня, - «ВН»).
«Держава нам виділила 25 мільйонів на новий дитсадок. Тепер ми шукаємо гроші на персонал в ньому. Якщо до 15-го виселити ці структури: що про нас подумають?» - поцікавився мер.
Також він повідомив, що наступного року міська влада повернеться до розгляду питання відновлення роботу дитсадка на вулиці Бенделіані. «Але на все це треба гроші», - додав Романюк.
Водночас начальник міського управління освіти Олег Гребенюк пояснив, що для відновлення ДНЗ у випадку вивільнення приміщень потрібно мінімум 5 мільйонів гривень. «Якщо ви поставите перед управлінням освіти завдання ввести на баланс, то це нереально, а декларативно», - висловився чиновник.
Зрештою, 42 депутати вирішили підтримати проект звернення Романюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Тимчук Показати IP 25 Квітня 2012 19:05
Центрам зайнятості постійні приміщення не потрібні. Переселити їх в тимчасові бараки, а то повсідались та папірці по колу пускають... Ну, ще дехто гроши "відкачує", хто спритніший, нагліший та до корита ближчий!
@ Показати IP 25 Квітня 2012 19:15
ще б медичний коледж Монада, що в садку на вул. Конякіна виставили бо район великий і один садок ніяк не справляється і взагалі якого то вони в тому садочку ?! хто мав право їм віддавати те приміщення 0_О
VSA до @ Показати IP 25 Квітня 2012 21:01
Кто, кто, - гАнтон хФедоровыч. Вот кто. Это ему, великому градоначальнику, город обязан полной распродажей по сниженным ценам.
Вінні-Пух Показати IP 26 Квітня 2012 04:45
Верхівка служби зайнятості погодиться зараз на будь-що, хоч і на казарми, аби їм тільки спокійно дали втікти до вже приглянутих маєтків у Польщі, Німеччині, на крайній випадок Азербайджан - ліпше, ніж нари в Україні!
Експерт Показати IP 26 Квітня 2012 11:44
Порушене питання абсолютно правильне і актуальне. У міської влади на першому місці мають бути дитячі садки, а не приміщення для державних службовців. Проте, і державні установи повинні мати належний вигляд. Вирішити питання можливо і абсолютно нескладно: необхідно виявити в Луцьку недобудовані офісні приміщення (а їх є багато) готовністю не менше 70%, знайти їх власників і запропонувати Пенсійному Фонду, Центру зайнятості разом з забудовниками ввести ці об’єкти в експлуатацію (у 2012 р). Це дасть можливість з наступного року передати будівлі заняті держслужбовцями дитячим садкам. Центрам зайнятості вистачає грошей для будівництва офісів у всіх районних центрах області. Тобто, завдання переселитися у добудований офіс абсолютно реальне.
Експерту до Експерт Показати IP 28 Квітня 2012 11:50
А також забрати ще з 20 садочків у різних приватних і державних структур.Вложити в кожен по 5 млн(яких немає) і буде всім щастя!!!!Популізм депутатів міської влади вражає своїм цинізмом!
Лучанка Показати IP 26 Квітня 2012 11:46
Центра зайнятості взагалі закрити- це осередок хабарництва і відмивання грошей.Нічого вони не допомагають простому люду, хто залишився на старість без роботи, сплативши 40 років продатків.Вони міряють однаково студента, який копійчини тне заплатив в людину передпенсійного віку всі по 500 грн,ніхто навіть мінімалки не давав.Не розяснять, не пояснять ,тільки щоб скоріше випхати з центру, щоб їм галочку поставили.Це така сама і з супсидіями.Хто в них дійсно нуждається,то не отримує,все зроблять, щоб не дати,такіхорти, а не люди там сидять
Лучанці до Лучанка Показати IP 26 Квітня 2012 13:43
якщо мали 500 грн, то навєрно до цього ніде не робили, бо вродє тим шо робили до того як в центр зайнятості стати платять 800.
Остарбайтер Показати IP 26 Квітня 2012 14:06
Служба зайнятості, кажете... Тільки за те, щоб на їх кисло-лукаві фізіономії дивитись та хамовитисть терпіти, то 500-800 мало на місяць компенсації буде. Дебілістично-паразитична структура! Біля німецького заводу їх розташувати треба!! У "вагончиках"!!
Остарбайтеру до Остарбайтер Показати IP 26 Квітня 2012 17:06
Видно пана по халявам,робітник Ви наш офігенний!!!
Однозначний до Остарбайтеру Показати IP 26 Квітня 2012 18:22
О! Служба зайнятості не спить, ядучою слиною брижче! Не хочуть на околицю!
Однозначному до Однозначний Показати IP 28 Квітня 2012 11:44
А в садочок № 11 на проспекті Волі пам'ятаєте?Там тепер Департамент праці і соціального захисту МІСЬКОЇ РАДИ!!!!!!До них претензій немає???Думаю.Ні.Там же гроші роздають просто так і нічого не заставляють - не вчитись, ні працювати, ні самому для себе ж роботу шукати.Красота
Румун Імре Показати IP 26 Квітня 2012 18:27
Так-так, ми раді будемо сусідству із службою зайнятості! Ласкаво просимо до волинського оплоту Кромберга!
читач бібліотеки Показати IP 28 Квітня 2012 13:11
Для служб зайнятості - всі умови, а то ж - державу представляють.А за наші відрахування - машини собі службові нехіленькі, кабінети з євроремонтом, бо з простим косметичним не так папірчики лягатимуть по папках. А в бібліотеці на вул.Ковельській - халупі - штукатурка нам на голову сиплеться, жахіття. І бібліотека нормальна, і обслуговування- дівчатка привітні, душу відведу, хоч і старий вже...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus