USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Волиняни вже обирають нардепів за відкритими списками

20 Травня 2009 14:45
Модельне голосування за відкритими списками віднедавна пропонує Комітет виборців України на ВЕБ-ресурсі «Національні праймеріз-2009», - повідомляють 20 травня «Волинські Новини».
Як ідеться на сайті «Національні праймеріз-2009», цей ресус є одним із елементів просвітницької кампанії Комітету виборців України щодо впровадження в Україні виборчої системи з відкритими регіональними списками.
Просвітницька кампанія неполітична і має на меті роз’яснення особливостей нової виборчої системи та популяризацію «відкритих списків» серед громадян України. У кожному з 27 регіонів на підставі побажань політичних партій та експертних оцінок КВУ було сформовано «модельні списки» кандидатів від найбільш рейтингових політичних сил.
 
«Комітет виборців зазначає, що при формуванні списків стикнувся з нерозумінням, а подекуди агресивною реакцією на проект з боку представників окремих політичних сил. Свої пропозиції щодо списків КВУ надали ВО «Свобода», партія «Вперед, Україно!» («Народна самооборона»), партія «Єдиний центр». У багатьох регіонах на пропозицію КВУ відгукнулись представники Народної партії (Блок Литвина), Української народної партії, Народно-демократичної партії. В той же час категорично відмовилися надавати свої пропозиції регіональні представництва Партії Регіонів та ВО «Батьківщина» (Блок Юлії Тимошенко). Тому списки цих політичних сил КВУ довелося формувати самостійно», - стверджують організатори.
 
На сторінці сайту, присвяченій Волині,  БЮТ представляє лише народний депутат Сергій Шевчук. Голову Волинської ОДА Миколу Романюка включили до списку НСНУ. Загалом волиняни зможуть обрати «свого» кандидата з-поміж представників БЮТ, «Свободи», «ЄЦ», КПУ, «Народної Самооборони», НСНУ і Партії регіонів.
 
Модельне голосування в мережі Інтернет триватиме до 31 травня 2009 року, після чого будуть оголошені його результати.
 
Довідково:
 
Для того, щоб проголосувати на «Національних праймеріз» слід:
 
1. Обрати регіон, в якому Ви проживаєте та перейти за посиланням. В кожній області сформовані «модельні» партійні списки кандидатів від політичних сил.
 
2. Знайти прізвище кандидата, якого Ви бажаєте підтримати та запам’ятати його порядковий номер.
 
3. Вписати цей номер у спеціальне віконце та натиснути на кнопку «Голосувати».
 
Для уникнення штучних завищень результатів певних кандидатів передбачені певні обмеження – протягом доби з одного комп’ютера не можна проголосувати більше одного разу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Травня 2009 15:21
абсолютно дебільні списки! А Мартинюк хай далі підгавкує Грицюку і думає що ПРП хтось помітить у блоці.
Михайло Наход Показати IP 20 Травня 2009 15:46
Ідея КВУ цілком нормальна, цікава і дійсно має просвітницький характер, кажу це як науковець, що займається цією тематикою. З іншого боку, таке проекційне голосування створює конкуренцію в середині партій. Результати мають бути цікаві, але потрібно зважати, що 1)голосує лише інтернет-спільнота; 2) з одного і того ж компютера можна голосувати щодня за одну і ту ж особу; 3) з компютерів, які користуються послугами інтернет від Дата-груп у Луцьку проголосуати практично неможливо через певні нюанси з ІР адресами. А щодо списку БЮТ у Волинській області, то там взагалі якісь казуси, то один Сергій Шевчук у списку, то список з 10 кандидатів зявляється, більше того спотворено прізвищше одного з нардепів.
Андрій Калахан Показати IP 21 Травня 2009 08:38
Ви про нардепа Крільчака Євгена Івановича? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus