USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Волинський побут вмістили у чотириста експонатів етнографічної виставки. ФОТО

19 Лютого 2009 19:39

Відділ етнографії та народного промислу Волинського краєзнавчого музею святкував своє 20-річчя відкривши виставку «Літопис народної культури Волині. Звичаї і побут волинян очима дослідників і музейних працівників», – повідомляє 19 лютого репортер «Волинських Новин».

На виставці «Літопис народної культури Волині. Звичаї і побут волинян очима дослідників і музейних працівників» представлено понад чотириста експонатів. Серед них є не тільки побутові речі волинян, а й науково-дослідницькі праці з етнографії всесвітніх учених Павла Чубинського, Федора Вовка, письменниці Олени Пчілки та інших.
Автором виставки є перший завідувач відділу етнографії та народного промислу Олекса Ошуркевич. Допомагали йому у пошуку експонатів та їх упорядкуванню як його співробітники, так і науковці з інших регіонів України.
«Довго вважалось, що народні знаряддя – другорядні речі і не викликають інтересу. Однак ми вирішили подивитись на це з іншої сторони та організувати виставку», – розповіла заввідділу етнографії та народного промислу Наталія Гатальська.
 
Це твердження підтвердила велика кількість гостей дійства. «Особливо приємно, що сьогодні до нас завітала молодь. Адже це означає, що вона продовжуватиме нашу справу», – із радістю зауважив Олекса Ошуркевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus