USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Волинський губернатор виступив у ролі арбітра

7 Липня 2009 13:25
Пропоновані зміни до бюджету Волинської області викликали численні невдоволення серед депутатів Волинської обласної ради. Вирішив проблему під час сесії Волиньради голова ОДА Микола Романюк, – повідомляє 7 липня репортер «Волинських Новин».
 
Головною проблемою, яку розглядали при обговоренні змін до бюджету стало те, яким чином поповнити Резервний фонд. Причина – повінь у північних районах Волині. Начальник головного фінансового управління Волинської обласної державної адміністрації Ігор Никитюк зазначив, що пропонується на Резервний фонд спрямувати вільні залишки бюджету у сумі 1 мільйон 48 тисяч гривень. Крім того, мали зняти 300 тисяч гривень з програми «Технічне переоснащення машинно-тракторного парку агропромислового комплексу Волині в 2004-2010 роках», а також 380 тисяч гривень з Регіональної програми «Екологія-2010». Пан Никитюк запевнив, що до фінансування цих програм можна в подальшому повернутися. Крім того, за рахунок надходжень з податку з власників транспортних засобів пропонувалося виділити субвенцію у сумі 4 мільйони гривень бюджету міста Луцька.
 
Голова  Волинської ОДА Микола Романюк зазначив, що у Резервному фонді залишилось всього-на-всього 30 тисяч гривень.
 
Зміни до обласного бюджету, які презентував Ігор Никитюк, обурили депутата Валерія Діброву (фракція УНП). Він виступив проти такої редакції змін до бюджету, де перерозподіляється фінансування з програми переоснащення машинно-тракторного парку. «Солодкі слова обернуться для аграріїв гіркотою», – каже пан Діброва (голова «аграрної» депутатської комісії – «ВН»). Опісля Ігор Никитюк запропонував відмовитися від зняття коштів з програми, за яку активно вболіває Валерій Діброва. Натомість ще 200 тисяч гривень мали перерозподілити з програми «Екологія-2010». Це обурило голову постійної комісії Волиньради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів Олега Кіндера. Він наголосив, що в області є велика кількість хімічних засобів захисту рослин, які становлять небезпеку для здоров'я волинян.
 
Вирішив дискусію губернатор. Він запропонував відмовитись від перерозподілу коштів, що мали йти на реалізацію цільових програм. Врешті, такий варіант вирішення проблеми був підтриманий депутатами – Резервний фонд обласного бюджету поповниться на 1 мільйон 48 тисяч гривень за рахунок вільних залишків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus