USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинських медиків навчають боротися з «полюванням на лікарів»

5 Вересня 2008 12:27
На Волині 5 вересня розпочався семінар для керівників закладів охорони здоров’я «Застосування сучасних стандартів щодо прав пацієнтів – від міжнародних стандартів до національної практики». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів лектор Віктор Глуховський (член Нацради з питань охорони здоров’я населення при Президентові України), зараз в Україні почало розгортатися так зване «полювання на лікарів», яке особливо поширилося у Києві. Тобто виникає чимало юридичних контор, які пріоритетним завданням вважають захист прав пацієнтів.
Ці контори наймають на роботу «агентів», які моніторять заклади охорони здоров’я, як державні, так і приватні. Вони відшуковують незадоволених лікуванням пацієнтів і, обіцяючи золоті гори після виграного судового процесу, приводять до юристів.
Тому, зазначив пан Глуховський, дуже актуальним є захист лікарів від такого полювання. «Адже є велика різниця між лікарською помилкою та медичним злочином», – додав член Нацради з питань охорони здоров’я населення при Президентові України. Водночас, наголосив він, як тільки знаходять лікарську помилку, одразу всіх собак вішають на медиків.
Довідково:
Основні права людей при отримання медичної допомоги регламентують Лісабонська декларація прав пацієнтів (затверджена ВООЗ у 1981 році) та Європейська хартія прав пацієнтів (2002).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Вересня 2008 16:24
Нехай полюють, адже в медицині принцип радянської торгівлі - пацієнт завжди правий. А медик на 1000 гривень завжди винен причому у всьому.Тепер хоть якісь медичні кадри є а завтра не буде ніяких.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus