USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинську ОДТРК незабаром «роздержавлять»?

23 Липня 2012 16:43
Народний депутат України Олена Бондаренко впевнена, що необхідно провести процедуру «роздержавлення» комунальних та державних засобів масової інформації. Вона сподівається, що це вдасться зробити за 5-6 років.

Про це обраниця народу розповіла 23 липня під час прес-конференції в прес-клубі Волинської облради.

З її слів, в Україні необхідно розпочати процедуру «роздержавлення» комунальних та державних ЗМІ. Мовляв, держава не повинна впливати на пресу, зокрема й на ту, яку вона фінансує з «власної кишені». «На жаль, немає політичної волі, немає апологетів того, щоб наші державні та комунальні ЗМІ мають бути роздержавлені», ‒ зауважила Бондаренко.

Водночас вона сподівається, що «роздержавлення» завершиться через 5-6 років. На її переконання, це ‒ лише на користь пресі.

Насамкінець нардеп мовила, що «роздержавлення» має відбутися не за бюджетні кошти. Вважає, що для цього ЗМІ повинні шукати власні ресурси. «Але для того, щоб у вільне плавання відпустити пресу, то все, що стосується техніки, транспорту, приміщень має залишитися в редакції», ‒ висловилася Бондаренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
VSC Показати IP 23 Липня 2012 17:09
Синоним для слова "роздержавлення" - раздерибанить.
добре Показати IP 23 Липня 2012 17:44
за 5-6 років аби її саму не роздержавили. теж мені "апологет" знайшовся. а через кого ж тоді вони самі будуть свою політику гнути?
оператор Показати IP 23 Липня 2012 17:58
Тоді в так званому ОДТРК Волині залишиться не 200 працюючих, а пару десятків. Хто буде фінасувати монстра і з якого бюджету, враховуючи "якість" його передач?
дідо Показати IP 23 Липня 2012 18:59
Давно пора. Вистачить чиновникам паритися за народний кошт.
Ольга Показати IP 24 Липня 2012 12:14
А вона й права в деякій мірі.Зараз уже вся інформація в Інеті,хто читає ці газети, які переписують з інших видань і з Інету.Можливо на Полісся - де ще не дійшла цивілізаія. А то цих газет, як бліх розвелося. Особливо районні газети, кому вони потрібні.Виписує їх хто? Кого заставлять силою, що в них читати- це не газети, а пародія. А які кошти на них іде з бюджету, заради чого?Редактора мають по 5 тисяч,ото бідні перетруждаються.Електронні видання, замінили уже часи нардепівські. Доярки передові , трактористи перевелися, колгоспи розлетілися, про кого писати в районі.Давно пора їх позакривати
Петро до Ольга Показати IP 25 Липня 2012 11:35
А яка частка населення Інет читає? І чи багато в мережі дійсно аналітичних, актуальних матеріалів? На пальцях можна перелічити. Решта, як і паперові ЗМІ займаються передруком один одного і сра*ем в коментарях. Єдине, чим виграють електронні "видання" - оперативністю викладу. Однак, це всього лиш стрічка новин. У сьогоднішній пресі, загалом, відсутнє головне - розкриття реальних проблем простої людини, сім'ї, населеного пункту. Гламурне життя різнобарвних політичних тусовщиків, їх внутрішньовидова боротьба за ще більший кавалок створеного поколіннями людей і задурно відібраного в них багатства, неотесане дурисвітство заполонили усі т.з. ЗМІ. Київсько-обласний бомонд не сходить із стрічок та шпальт місцевих видань. Це комусь цікаво читати? А злободенні, заховані за висмоктаними з пальця сенсаціями, проблеми залишаються поза увагою. Зазвичай писанина зводиться до проплачених агіток політичних сил, піару політуподобань власників, спонсорів, редакторів тощо. Навіть коли виходить якийсь резонансний матеріал, то, часто, відсутній зворотній зв'язок, спрямований на вирішення порушеної проблеми. Резонанс заради резонансу. День пройшов, а завтра новий буде... і за лавиною інформації усе забудеться. І доярки передові, і трактористи, і колгоспи "розлетілися" не самі по собі. Їх знищили. Так само, як продовжують нищити, профанацією, і слово думки. Незалежно - електронне чи друковане. Окремо слово, окремо думка. Остання - в кращому випадку...
Петя Показати IP 26 Липня 2012 08:40
Ця Бондаренка й...нута, тюрма по нiй плаче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus