USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Волинському притулку для неповнолітніх – 10 років

17 Жовтня 2008 18:00
У четвер, 16 жовтня, на запрошення керівництва Волинського притулку для неповнолітніх та з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта настоятель Свято-Покровського храму Луцька протоієрей Георгій Шевчук побував на урочистостях з нагоди 10-річчя заснування цього соціального закладу, – повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, обласний притулок розпочав свою роботу у жовтні 1998 року, з цього часу у ньому перебувало понад 1,5 тисячі дітей, які опинились у складних умовах (неповнолітні, що займались жебрацтвом, бродяжництвом, зазнали насильства в сім\'ї, діти з неблагополучних родин, ті, які втекли з дому).
У  більшості випадків підставою для влаштування дітей до закладу було бродяжництво, бездоглядність, жебракування. У притулку навчають дітей. Притулком укладено договір з загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №2 міста Рожище, діти шкільного віку відвідують цей навчальний  заклад.
Крім цього, заняття з неповнолітніми проводяться у притулку  в двох групах: молодша (дошкільна) та старша група – з урахуванням рівня знань, умінь і навичок неповнолітніх. За останні роки допомога такій категорії дітей значно покращилась. Покращилась у притулку і матеріальна база, сьогодні це один із найкращих подібних закладів в Україні.
Перебувати у притулку діти з 3-ох до 18-ти років можуть не більше  трьох місяців, за цей час дирекція закладу разом з представниками служби у справах неповнолітніх повинна потурбуватись про подальшу долю вихованців (повернути в родину, направити до інтернату, влаштувати у дитячі будинки сімейного типу чи прийомні сім’ї тощо).
При вибутті вихованців із закладу пріоритет надається сімейним формам влаштування. Отець Георгій привітав працівників притулку з ювілеєм , передав благословення владики Ніфонта і від імені митрополита вручив ікону Пресвятої Богородиці та пожертвування.

Слід зауважити, що священики Рожищенського благочиння на чолі з благочинним округи протоієреєм Петром Іваничком постійно відвідують притулок і  духовно опікуються дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus