USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинські рятувальники ліквідовують наслідки повені в гірському районі

20 Серпня 2008 12:54
Волинський зведений загін МНС наразі ліквідовує наслідки жахливої повені, яка пройшла Західною Україною, в Косівському районі Івано-Франківської області. Про це 20 серпня в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» телефоном розповів начальник загону Сергій Шмига.
Як зізнався пан Шмига, в гірському Косівському районі Івано-Франківщини наслідки стихії ліквідовують 44 волинських рятувальників, які використовують шість одиниць техніки. Раніше вода стояла на рівні 1,5-2 метри, тож доводилося використовувати ще й плаваючий транспортер.
До першої ротації 9 серпня волиняни ліквідовували наслідки стихії в Галицькому районі, що на Івано-Франківщині. Тоді загін очолював Анатолій Лисюк. Як розповів Сергій Шмига, рятувальникам «першої каденції» довелося терміново доставляти до пологового будинку двох породіль, і, на щастя, малюки народилися здоровими.
Зараз Волинський зведений загін ліквідовує наслідки стихії в гірському Косівському районі. «Мешканці ставляться до нас дуже добре, приймають, як рідних», - зізнався пан Шмига. Основні  роботи, які виконують рятувальники – доставка гуманітарної допомоги, в тому числі у відрізані гірські села гелікоптером, та відновлювальні роботи. Як розповів Сергій Шмига, волинські рятувальники долучалися до відновлення автоперехідного мосту, розчищали русло Черемошу. «Багато робимо вручну, бензопилами», - додав начальник Волинського зведеного загону.
Загалом постраждалі райони справляють гнітюче враження: розмиті автошляхи, підтоплені хати, - зізнався Сергій Шмига.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus