USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинські молоко та сметана – одні з найдешевших в Україні

7 Липня 2008 18:19
Начальник держінспекції з контролю за цінами у Волинській області Тарас Куйбіда під час наради у губернатора Волині Миколи Романюка 7 липня проінформував про цінову ситуацію у регіоні, зокрема про зміни цін на продукти харчування та нафтопродукти за останній місяць. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Зокрема, за червень середні ціни на рис, що продається на продовольчих ринках Волині, піднялися більш ніж на 25 відсотків – із 7,58 до 9,50 гривні за кілограм. За словами пана Куйбіди, така ситуація має загальноукраїнський характер – так, наприклад, у Львівській області вартість кілограму цього популярного продукту доходить до 14 гривень. Додаткові проблеми створює те, що оптові постачальники рису є лише за межами Волині. 
Ціни на курятину також зросли – на ринках області вони збільшилися приблизно 6 відсотків (у середньому з 17-ти до 18-ти гривень за кілограм). Як зазначив Тарас Куйбіда, висока ціна на курятину спричинена прогалинами у законодавстві. Нововолинський «Полтрекс», відомий торговою маркою «Пан Курчак», задекларував вартість кілограма курячого м’яса понад 19 гривень (при середньоукраїнському рівні у 16-ть), «доганяючи» таким чином монополіста – ТМ «Наша Ряба». Начальник профільної інспекції у Волинській області вважає сумнівними дані щодо розрахунку цін «Полтрексом» при рентабельності виробництва понад 40%. Пан Куйбіда також зацитував Юлію Тимошенко, котра сказала, що в Україні м’ясопродукти коштують вдвічі дорожче, ніж у Польщі. 
Крім цього, за останній місяць у краї на третину подорожчала картопля, на чверть – яблука, а морква – більш ніж на 21 відсоток. У Волинській області значно вищими від загальноукраїнських є рівні цін на вершкове масло (на 92 копійки),  свинину (на 1,85 гривень), моркву (на 52 копійки) і цибулю (на 64 копійки). Водночас, за словами Тараса Куйбіди, на Волині одні з найнижчих роздрібних цін на олію, сметану (двадцяте місце в Україні) та молоко (26-те місце). 
Волинський губернатор Микола Романюк порадив звернути увагу відповідних органів на строкатість комунальних тарифів у різних населених пунктах регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus