USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Волинська письменниця заснувала новий дитячий літературний жанр. ФОТО

20 Березня 2009 16:31
У луцькому дитячому садочку №7 відбулася презентація дитячої книжки Надії Гуменюк «Казковий дирижаблик», у якій представлений новий авторський жанр – вірші-звукограйки, – повідомляє 20 березня репортер «Волинських Новин».
Презентація дитячої книги відбулася у рамках всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання за підтримки Волинської обласної дитячої бібліотеки. За словами її директора Оксани Кардиш, подібні заходи в рамках цього тижня бібліотека проводить для дітей кожного дня різні літературні заходи. Серед них – зустріч з письменниками, екскурсії, книжкові огляди, бесіди, вікторини.
Сьогодні ж така зустріч відбулася із членом Національної спілки письменників України Надією Гуменюк, під час якої вона презентувала свою нову дитячу збірку «Казковий дирижаблик». У ній розміщенні жмурилки, скоромовки, веселинки, лічилки, а також вірші-звукограйки.
Цей жанр є новим терміном у літературі, який заснувала волинська письменниця. «Спочатку я написала самі вірші, а потім придумала цей літературний термін, щоб їх охарактеризувати», – розповіла Надія Гуменюк.
Особливістю цього жанру є те, що віршики-скоромовки містять звуки, які дітям навчитись вимовляти дуже складно, серед яких «дж», «дз», шиплячі та інші. Як розповіла письменниця, ці віршики вона писала для дошкільного навчального закладу №5, у якому діти мають проблеми із вимовою.
Також, пані Гуменюк розповіла, що батьки неодноразово зверталися до неї, щоб вона написала українські лічилки та жмуринки. «Раніше ці віршики були поширені на російській мові. Однак, сьогодні діти потребують українських у новій інтерпретації», – зауважила дитяча письменниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus