USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Відомий волинянин «відкриває» землякам балет. ФОТО

15 Травня 2012 11:45
У Луцьку всесвітньовідомий танцівник, балетмейстер, заслужений артист Росії і народний артист Республіки Карелія Валерій Михайловський провів майстер-клас, а також зустрівся з шанувальниками творчості в обласному краєзнавчому музеї.



Як зізнався Валерій Михайловський під час зустрічі в музеї, він відвідує Луцьк щороку. Адже тут мешкає його 91-річна мати. Власне, й родом танцівник з Волині. Він пригадав про свої перші танцювальні кроки в Луцькій балетній студії. Було це у далекі 60-ті роки минулого століття. Також Валерій Михайловський нагадав присутнім про своє творче становлення – як навчався у Києві, працював спочатку в Одесі, а згодом і донині ‒ в Санкт-Петербурзі.

Працівники музею, готуючись до візиту знаного земляка, підготували стенд, на якому розташували буклети, афіші, світлини та інші експонати, що пов’язані з життям і творчістю Валерія Михайловського. А під час зустрічі, він подарував музеєві ще декілька речей, які залишаться на згадку для всіх волинян, зокрема, пуанти, декілька афіш і компакт-диски з записами постановок у виконанні Санкт-Петербурзького чоловічого балету Валерія Михайловского.





Валерій Михайловський розповів, що вважає Волинь багатою на талановитих людей, зокрема, танцівників. Крім того, він висловив переконання, що класична школа балету відродиться в його рідному краї.



Наступного року Валерію Михайловському виповниться 60 років. Але, як сам він зізнається, його тіло почувається значно молодше. Переконатися у цьому могли лучани, які взяли участь у майстер-класі всесвітньовідомого танцівника, що відбувся у балетній залі Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.





На декілька годин, поки тривав майстер-клас, учнями Валерія Михайловського стали студенти інституту мистецтв ВНУ імені Лесі Українки, Волинського державного училища культури і мистецтва імені Ігоря Стравінського, вихованці місцевих студій художньої гімнастики, а також аматори, які цікавляться балетом.





До участі в майстер-класі долучився також учень Валерія Михайловского, танцівник Санкт-Петербурзького чоловічого балету, Артем Шошин. Родом юнак також з Луцька, минулого року мав нагоду познайомитися зі своїм видатним земляком, який розгледів у юнакові талант. Впродовж семи місяців Артем працює у чоловічому балеті в Санкт-Петербурзі. Каже, що поки не знає, якою буде його майбутня кар’єра, але спочатку планує закінчити навчання в інституті мистецтв ВНУ імені Лесі Українки.




Сьогодні, 15 травня, Валерій Михайловський планує оцінити намагання лучан відродити балетну студію. О 16 годині в Палаці культури міста Луцька вихованці балетної студії оздоровчо-спортивного комплексу «Драйв» представить митцеві свої здобутки. Заплановані виступи дітей віком від 4 до 12 років.




Нагадаємо, балетна студія в Луцьку існувала у 60 – на початку 80 років минулого століття при Будинку культури.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus