USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Вчені знайшли зв'язок між зміною клімату і пандемією COVID

9 Лютого 2021 07:20
Зміна клімату могла привести до пандемії COVID. До такого висновку прийшли вчені Кембриджського університету, Потсдамського інституту вивчення кліматичних змін і Гавайського університету.

Дослідження були опубліковані в журналі Science of the Total Environment, передає Кореспондент.

За словами вчених, масштабні зміни типу рослинності в південній китайській провінції Юньнань і прилеглих районах М’янми і Лаосу за останнє сторіччя, викликане коливаннями клімату, змінили природне місце існування для багатьох видів кажанів – носіїв коронавірусу.

Читати ще: Коронавірус мутує через лікування антитілами, – вчені

Результати дослідження показали, що ще 40 видів кажанів перемістилися в південну китайську провінцію Юньнань разом приблизно з сотнею видів коронавірусу.

Крім того, за останнє сторіччя зміна клімату також призвела до збільшення числа видів кажанів у регіонах навколо Центральної Африки і розкиданих ділянок у Центральній і Південній Америці.

За словами вчених, популяція кажанів є «резервуаром» для близько 3 тисяч різних типів коронавірусу, причому кожен вид цих тварин є носієм, в середньому, 2,7 типів коронавірусу.

Як говорять учені, деякі коронавіруси, що переносяться кажанами, можуть передаватися людині. Серед них близькосхідний респіраторний синдром, а також важкий гострий респіраторний синдром SARS-CoV-1 і SARS-CoV-2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus