USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

В Іваничах вшановували загиблих воїнів УПА

29 Вересня 2008 13:40
Кожного року останньої неділі вересня небайдужі мешканці Іванич збираються на віче біля хреста, встановленого на місці загибелі воїнів Української Повстанської Армії, щоб заупокійною молитвою вшановувати пам’ять полеглих молодих героїв, – повідомляють 29 вересня «Волинські Новини».
За інформацією  Волинської єпархії УПЦ КП, панахиду відслужив настоятель місцевої парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук. Звертаючись до присутніх, він наголосив на цінності жертовної любові, яку власним прикладом явили молоді борці за незалежність Батьківщини. У богослужінні брали участь голова райради Людмила Лазаренко, голова селищної ради Іван Єленко, інші представники влади та громадськості.
Свідки тих подій оповідають, що в часи комуністичної навали до рук НКВД потрапило три повстанці. Аби дізнатися про місце перебування інших українських вояків, полонених піддали жостоким тортурам. Не отримавши бажаного результату, червоні агресори закололи їх штик-ножами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Недбайло Показати IP 29 Вересня 2008 21:58
Як слухаєте по телефону прізвища, то краще по буквах. Бо селищний голова- ВІЛЕНТКО,
Далеко Невілентко Показати IP 29 Вересня 2008 22:52
До редакції сайту. Прізвище Іваничівського сільського голови (а не "голови селищної ради") не Єленко, а ВІЛЕНТКО.
Анонім Показати IP 30 Вересня 2008 09:09
http://www.pravoslavja.lutsk.ua/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus