USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

В Україні оголосили конкурс на посаду уповноваженого із захисту державної мови

9 Серпня 2019 07:00
Кабінет міністрів України вперше оголосив конкурс на посаду омбудсмена із захисту державної мови. Уже на початку вересня проведуть тестування і визначать переможця.

Про це повідомляє UATV.

В Україні вперше з’явиться така посада. Вона передбачена у новому законі про забезпечення функціонування державної мови.

Майбутній уповноважений із захисту державної мови повинен бути не молодшим за 35 років, мати вищу освіту та досвід правозахисної діяльності або досвід діяльності щодо захисту державної мови, високі ділові та моральні якості, володіти українською і англійською мовами.

Документи приймаються до 24:00 30 серпня включно. Відбір на посаду відбудеться 4 вересня об 11:00.

Нагадаємо, що 16 липня набув чинності закон про мову. Раніше Верховна Рада ухвалила законопроєкт про державну мову. Перед тим депутати кілька тижнів розглядали понад 2000 правок, внесених до закону. 15 травня Петро Порошенко підписав закон про функціонування української мови як державної.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бомж Показати IP 9 Серпня 2019 07:48
А омбудсмен у справах бомжів буде? Теж треба....
123 до Бомж Показати IP 9 Серпня 2019 08:33
Я пропоную омбудсмена з питань захисту мізків, їх в багатьох вже нема!
Олег скрипка Показати IP 9 Серпня 2019 09:34
Я найкращий ШПРЕХЕНФЮРЕР!!!
Навуходоносор до Олег скрипка Показати IP 9 Серпня 2019 10:34
Вообще-то таких людей называют шпрехшталмейстерами. И работают они в цирке - объявляют выход клоунов на сцену. И лучшей кандидатуры на эту должность чем мэр Кличко не найти! Здесь есть все - и харизма, и уровень знания языка, и логика. Вспомним, как он высказался по поводу смертности:"Раньше у нас умирал каждый шестой, теперь смертность уменьшилась - после проведения мероприятий умирает каждый второй!" Да и пристраивать человека куда-то надо после увольнения.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus