USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Українські військові відвоювали втрачені позиції під Кремінною, – ISW

1 Травня 2024 09:15
Українські війська відновили контроль над деякими втраченими позиціями поблизу Кремінної під час бойових дій 30 квітня. Сили оборони просунулися на схід від Ямполівки, що розташована на захід від Кремінної, відвоювавши позиції уздовж смуги вітру в цьому районі.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Натомість на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна тривали спроби росіян прорвати оборону ЗСУ, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Російське джерело заявляло, що окупанти нібито здійснили прорив у центральну та південно-східну частини Кислівки. ISW зафіксував лише підтверджені наступи в східній частині населеного пункту.

На Сіверському напрямку на північний схід від Бахмута 30 квітня продовжувались позиційні бойові дії. Змін на лінії фронту в цьому районі не зафіксовано.

Також окупанти заявили про своє просування поблизу Часового Яру. Геолокаційні знімки, які були опубліковані 29 квітня, свідчать, що росіяни просунулися до східного боку Сіверсько-Донецького каналу на Донбасі на південь від Часового Яру, де канал проходить підземно.

Читати ще: Чому росіяни націлилися на Часів Яр та в чому важливість міста, – Sky News

30 квітня позиційні бої відбувалися на захід і південний захід від Донецька, але змін на лінії фронту не було підтверджено. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська просунулися на 450 метрів на ділянці фронту завширшки в один кілометр на північно-східній околиці Красногорівки (на захід від Донецька), однак ISW не підтвердив візуальних доказів цих заяв.

30 квітня російські війська також заявили про просування на кордоні Донецько-Запорізької області, але зміни лінії фронту там не зафіксовано.

Війська РФ також здійснили наступ у Роботиному. Геолокаційні зображення від 29 квітня свідчать про те, що військовослужбовці з 71-го мотострілецького полку Росії атакували Роботине та встановили російський прапор у західній частині населеного пункту.

30 квітня російські війська активно витісняли українські сили з позицій на східному березі Херсонської області та островах на Дніпрі. За повідомленням Генштабу України, російські сили також невдало спробували атакувати українські позиції поблизу Кринок.

Як повідомляли, протягом минулої доби на фронті відбулося 122 бойових зіткнення. Найактивніше росіяни штурмують на Бахмутському та Авдіївському напрямках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus