USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

У Луцьку зустріли чесні мощі святителя Спиридона Триміфунтського. ФОТО

12 Травня 2009 08:45
Учора, 11 травня, духовенство Волинської єпархії і тисячі віруючих лучан зібралися на початку вулиці Рівненської для того, щоб зустріти чесні мощі святителя Спиридона Триміфунтського. Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт прийняв святиню з рук настоятеля храму святителя Спиридона в Керкирі (Греція) архімандрита Іустина (Константаса),  – інформують «Волинські Новини».
Як повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, зі сльозами радості спостерігали віруючі за тим, як владика прийняв на свої руки ковчежець із чесною десницею святителя і благословив на чотири сторони народ, Луцьк і всю Волинь зі словами Пасхального привітання «Христос Воскрес!».
Після цього ковчег із мощами був установлений на спеціально виготовленій для них платформі з ковчегом у вигляді каплички. Духовенство взяло ікону святителя Спиридона і ковчег з мощами і хресний хід вирушив по вулицям Луцька.

Величний хресних хід пройшов головними вулицями східної частини міста. Попереду – відразу за хрестом і хоругвами – прямували вихованки і вихованці Волинської духовної семінарії, співаючи пасхальні пісно співи.
За ними йшло духовенство зі святинею, і на чільному місці йшов архієрей. Ця краса і сила Православ’я вела за собою тисячі людей і до процесії долучалися нові люди.

.
.
З хресним ходом мощі святителя Спиридона були принесені до першої своєї зупинки – тимчасового храму Всіх Святих Землі Волинської. У храмі Його Високопреосвященство митрополит Ніфонт звернувся до людей зі словами привітання з нагоди прибуття святині в обласний центр Волині і наголосив на тому, що дивний промисел Божий привів мощі великого святого у Луцьк аж на три дні. Цей Богом дарований час повинен бути використаний людьми для душевної користі. Саме для того, щоб кожен міг приступити до святині, храми, у яких зупинятимуться святі мощі, будуть відчинені для поклоніння цілодобово
.
 
Після цього духовенство і миряни приклались до святині та помазались освяченим єлеєм. Розпочалась святкова Всенічна святителю Спиридону Триміфунтському чудотворцю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Травня 2009 17:20
Але ж фотки файні!!!
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 11:16
цікаво скільки збитків понесли маршрутівки, та тролейбусники, скільки незручностей було створено через перекриття вулиць задля поклоніння невідомо чиїм "чесним" кісткам... цирк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus