USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

У Луцьку встановили новий рекорд з допомогою вишитих рушників. ФОТО

11 Травня 2009 11:30

Найдовший вишитий рушник, який можна було побачити у Луцьку 10 травня, сягнув 1370 метрів. Встановлення нового рекорду України відбулося в рамках акції «Вишиті обереги єднання», – повідомляє репортер «Волинських Новин».

 
Акція «Вишиті обереги єднання» розпочалась із привітання митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, прес-секретаря Волинської єпархії УПЦ КП протоієрея Віталія Собка, Луцького міського голови Богдана Шиба та організатора акції Віталія Іваницького. Кожен із них привітав усіх матерів зі святом та висловив свої побажання. Крім цього, вони розповіли про важливу роль вишитого рушника у житті українців. «Без рушника не обходиться ні народження, ні весілля», – зауважили ведучі свята. «Рушник – це символ, де кольорами вишито те, що людина має пережити в житті», – висловив свою думку градоначальник.

 
Після привітань лучани та гості міста почали створювати найдовший вишитий рушник. Як розповів Віталій Іваницький, участь у акції взяло більш ніж тисяча осіб, серед яких були не лише волиняни, а й гості із Івано-Франківщини, Тернопільщини, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини. Встановити рекорд допомагали іноземці зі Словаччини, Польщі, Німеччини. «Німці спеціально купили вишитий рушник, аби взяти участь у акції», – похвалився Віталій Іваницький.

 
Отож, рекордна довжина рушника сягнула 1370 метрів. Він простягнувся від Театрального майдану вздовж вулиць Лесі Українки та Богдана Хмельницького і закінчився біля пам’ятника Святого Миколая. Наймолодшому учаснику, який взяв участь у встановленні рекорду, за словами організатора, виповнилось лише п’ять місяців, а найстаршому – 82 роки. Найдавніший рушник був вишитий у 1859 році.
 
Крім встановлення рекорду, під час акції проводили благодійний збір пожертв для інвалідів, які вишивають. Усього вдалося зібрати півтори тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Травня 2009 08:10
Цікаво, а що Іваницький придумає далі складати - після сала і рушників? Креатившик, блін....
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 01:38
А у него на большее хфантазии не хватает!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus