USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

У Луцьку страйкують тролейбусники. ФОТО

12 Травня 2009 09:35
Сьогодні, 12 травня, через страйк працівників підприємства електротранспорту в Луцьку на маршрути не вийшли тролейбуси і комунальні маршрутки. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Наразі біля входу до адміністрації підприємства та виїзду із депо страйкують близько двохсот чоловік. Люди, які працюють на підприємстві електротранспорту, обурені, що їм уже кілька місяців не платять заробітну плату. Страйкарі розповіли, що водіям заплатили тільки за лютий, а кондуктори не отримали і того.
Страйкарі погрожують, що не вийдуть на роботу, поки не погасять заборгованість по зарплаті.
За словами працівників підприємства електротранспорту, водій тролейбуса заробляє в місяць близько тисячі гривень, маршрутки – до 1,3 тисячі. Натомість кондукторам платять лише 800 гривень.
Працівники обурені ситуацією, яка склалася на підприємстві. Вони розповідають, що постійно недоплачують. Наприклад, людина відрацювала оператором 169 годин, а по бухгалтерії нараховують 160.
Окрім того, у своєрідний привілейований стан оформлено контролерів. Страйкарі стверджують, що в контролерів високі оклади, але вони не займаються безбілетниками, \"трусячи\" водіїв і кондукторів. \"Яким чином контролерам присвоєно посади \"конролер-ревізор\", якщо вони не мають вищої освіти?\" - розповідає працівниця підприємства.
Наразі на підприємстві перебуває заступник міського голови Петро Гоцалюк, який веде переговори зі страйкарями.
 
Окрім того, у Києві міський голова Богдан Шиба має зустрітися з представниками уряду для вирішення питання компенсації з держбюджету коштів за перевезення пільговиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Саша Р. Показати IP 12 Травня 2009 15:17
Молодці звичайно, відстоюють свої права, але ХТО ТАК СТРАЙКУЄ? По-перше, треба було б попередити якось жителів міста, шо будете страйкувати, як робиться в цивілізованих країнах. Бо зранку вийшов (попереджений правда, за 10 хвилин до виходу з дому), а людей на зупинках повно, тролейбусів, 15-ок чекають... Пройшовся до ЗАГСу пішки, на кожній зупинці казав їм про страйк - обурювалися тим, шо не попередили... По-друге, так не страйкують... Ніде немає такого, щоб не виходив ВЕСЬ рухомий склад... Відсотків 30-40 постійно випускають на маршрути... А вони не вийдуть один день, їм шось там наобіцяють - і завтра знову вийдуть на маршрути... Толку з такого страйку ніякого...
Анонім Показати IP 12 Травня 2009 19:05
Цікаво, а куди діваються надходження від тих самих маршруток 15 та 9, які належать ЛПЕ? Потрібно менше красти та набивати кишенні дирекції та різних можновладців, тоді і на зарплату вистачить і на онвлення рухомого складу і т.д.
Вінстон Показати IP 13 Травня 2009 09:09
До Сашка Р. Тролейбусники попереджали про страйк!
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 20:49
від цього страйку виграють лише маршрутчікі. Всі переповнені зранку їдуть...
Анонім Показати IP 14 Травня 2009 14:43
Троллейбусники! Уважайте себя! Не выходите на линии, пока вам не выплатят все до копейки! На х... такую работу и такое руководство
Wintererum Показати IP 14 Травня 2009 17:27
> а куди діваються надходження від тих самих маршруток 15 та 9 Автобуси були взяті в кредит. Тому велика частина коштів йде на його погашення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus