USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

У США помер перший пацієнт, якому пересадили нирку свині

14 Травня 2024 00:25
У Сполучених Штатах перший пацієнт, якому пересадили нирку генетично модифікованої свині, помер через два місяці після трансплантації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Хірурги Массачусетської лікарні загального профілю сподівалися, що нирка свині прослужить 62-річному Річарду Слейману щонайменше два роки.

Команда трансплантологів лікарні заявила, що глибоко засмучена смертю Слеймана і висловила співчуття його родині. Водночас, додали медики, немає жодних ознак того, що він помер внаслідок трансплантації.

Рідні чоловіка висловили вдячність лікарям, які здійснювали пересадку органа: «Їхні величезні зусилля під час проведення ксенотрансплантації (пересадка органів від іншого біологічного виду – ред.) подарували нашій родині ще сім тижнів з Ріком, і наші спогади за цей час залишаться в наших думках і серцях».

Близькі Слеймана додали, що він переніс операцію в тому числі для того, аби дати надію тисячам людей, які життєво потребують трансплантації.

Читати ще: Вперше у світі: вчені здійснили пересадку ниркової тканини між ембріонами щурів

Як повідомляли, на початку квітня в американському штаті Массачусетс із лікарні виписали першого пацієнта, якому пересадили нирку генетично модифікованої свині.

62-річний Річард Слейман мав останню стадію хвороби нирок і потребував трансплантації. Під час чотиригодинної операції 16 березня лікарі успішно пересадили йому нирку свині. Медпрацівники запевняли, що новий орган функціонує добре.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus