USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

У Польщі вбили українця, який працював на місцевій фермі

16 Травня 2024 22:02
На агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни на півночі Польщі жорстоко вбили 48-річного громадянина України та намагалися спалити його тіло у господарській будівлі.

Як повідомив у коментарі Укрінформу Патрик Вегнер – прокурор районної прокуратури у Лемборку Поморського воєводства РП, у цій справі арештовано трьох громадян Польщі, зокрема одну жінку.

«Заарештовано троє осіб. Один з підозрюваних у злочині був працедавцем, який надавав роботу і житло загиблому українцю, а інший – співробітником», – повідомив прокурор.

Вегнер зазначив, що прокуратура у співпраці з українськими консульством у Гданську і Прикордонною службою РП ще встановлюватиме повну інформацію про загиблого: коли він приїхав до Польщі і де до цього перебував. Попередньо слідство вже встановило, що чоловік жив сам, у Польщі в нього ще є сестра, а мати проживає в Україні.

За словами прокурора, загиблий був єдиним українцем, який працював на цьому невеликому агропідприємстві, де розводять велику рогату худобу.

Він зазначив, що прокуратура намагається встановити мотив цього злочину, звертаючи увагу, що вбивство, скоріше за все не було скоєно на національному підґрунті. На його думку, на агресивні дії затриманих вплинуло розпивання спиртних напоїв, оскільки злочин було вчинено у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Читати ще: Посол Польщі: повернення чоловіків до України силою уявити важко

Прокурор повідомив, що вбивство українця його працедавець скоїв з особливою жорстокістю. Слідство також встановило, що чоловік був схильний до насильства і бив своїх працівників.

Двом підозрюваним, які безпосередньо причетні до вбивства, загрожує довічне ув’язнення, а третій підозрюваній загрожує до п’яти років ув’язнення за ненадання допомоги і приховування слідів злочину.

Як повідомили раніше польські ЗМІ, тіло українця виявили рятувальники у ніч проти 12 травня після пожежі в одному з господарських приміщень на агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни Поморського воєводства РП. Слідчі працювали на місці пожежі 16 годин, підозрюючи, що в цьому місці було скоєно злочин. Згодом обвинувачення у скоєнні вбивства було висунуто трьом громадянам Польщі. Один з чоловіків визнав свою провину, інший – ні. Суд на прохання прокуратури дозволив на тимчасовий арешт підозрюваних у вбивстві на три місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus