USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У луцькому ліцеї відбулося неймовірне «Шоу талантів» підприємливих дітей

15 Березня 2024 22:22
Артистичні, творчі та креативні учні 3–І класу вразили Кликуна–підприємця своїми уміннями та захопленнями на «Шоу талантів», яке відбулося днями в рамках проєкту «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін» у комунальному закладі загальної середньої освіти «Луцький ліцей № 26 Луцької міської ради».

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Розпочалося дійство з виконання Гімну України.

Продовжив захід творчий Любомир Костецький, який змалку полюбляє співати разом зі старшим братиком. Він періодично записує, монтує ролики з піснями про Україну та викладає їх на власній сторінці «YouTube». Учень зворушливо виконав пісню «Моя країна».
Поділилися своїми спортивними захопленнями юні спортсмени.

Енергійний Михайло Косарев професійно тренується у футбольному клубі «Волинь». Заняття в спортклубі формують нові навички, розвивають набуті вміння, підвищують кмітливість та швидкість реакції. Учень продемонстрував декілька трюків з м'ячем, зокрема трюк «Ножиці».
Читати ще: У Луцьку підприємливі школярі презентували свої уміння та захоплення на «Шоу талантів»

Мужній Олександр Хмеляр понад рік навчається у спортивному клубі «Білий м'яч» бойовому мистецтву тхеквандо, яке поєднує в собі комбінацію боротьби, самозахисту, спорту та фізичних вправ. Наразі має помаранчевий пояс та 8 ступінь «Дан». При цьому всі команди, основні стійки, напрями нанесення удару вихованці клубу вивчають корейською мовою та велику увагу зосереджують на розтяжці тіла.
Спортивний Артем Філенко близько 3 років займається великим тенісом. Учень майстерно продемонстрував кілька ударів, показав відео з тренувань та розповів про різні способи подачі м’яча.
Вольовий Тимофій Мельник активно займається плаванням з вересня 2023 року у Луцькому ліцеї №26.
Продовжили шоу юні ІТ-ішники, які представили свої таланти.

Допитливий Захар Жук захоплюється програмуванням та навчається понад 5 місяців у комп'ютерній академії «It Step School». Там вивчає різні теми, одна з них - «Розробка ігор: Kodu-2020». Вже створив свою гру в жанрі «Boss Fight» із назвою «Red Boss».
Читати ще: Вихованці луцького дошкільного закладу продемонстрували свої здібності на «Шоу талантів»

Обдарований Тимофій Якимов також захоплюється програмуванням у комп'ютерній академії «It Step School» та відвідує понад рік медіа школу «COOL Media School», де навчається писати сценарії, монтувати власні відеоролики, брати та давати інтерв’ю та вивчає такі предмети, як медіамаркетинг, журналістика, акторська майстерність, імпровізація, режисура, монтаж, блогерство та публічний виступ.
Далі представили свою творчість та поділились баченням навколишнього світу юні художники.

Чарівна Емілія Тучак займається малюванням в художньому гуртку в Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.
Творча Анастасія Степанова понад 3 роки відвідує художню школу «Чарівний пензлик» та ще змалку має хист до малювання. Учениця продемонструвала власні картини: «Мавка» (намальована навесні, коли природа прокидається і все зеленіє), «Пасхальний кіт» (намальована для тата, який служить в ЗСУ). Взагалі в сімейній галереї вже налічується дуже багато творчих робіт, які брали участь в експозиціях на виставках юних художників Луцька.
Харизматична Аріана Такворян повідомила присутнім, що має дуже багато талантів, проте на шоу поділиться лише двома – це малюванням та виготовленням ляльок з тканини. Учениця відвідує гурток малювання вже четвертий рік. Її роботи були представлені в артстудії «Чарівний пензлик»: картини «Качка в тюльпанах», «Весняна синичка», «Коляда», «Журавлі», картини на тему Марії Приймаченко «Моя чарівна тварина» та «Дерево роду».
Аріана також займається в гуртку «Українська традиційна народна лялька», де навчається шити ляльки-мотанки та виготовляти сучасні ляльки. Вироби цінні тим, що можуть рухати головою, ніжками, ручками та мають справжнє волосся. На гуртку до новорічних свят Аріана створювала популярних гномів, до свята 8 березня пошила мамі ведмедика з сюрпризом, який може перетворитися на полотенце, та виготовила ангела охоронця для військових. Учениця повідомила, що в майбутньому хоче пов'язати свою роботу із дизайном та мистецтвом.
Читати ще: У рамках міжнародного проєкту у Луцьку навчають дітей навичок «підприємництва»

Кмітливий Данило Коренков дуже полюбляє конструювати різні вироби з «LEGO». Ще в дошкільному віці він із купки пластикових деталей без інструкцій створював різні конструкції: тваринки, машинки, будинки, різні конструкції для ігор. Учень самостійно придумував проєкт в уяві та реалізовував. Сьогодні ж Данило може самостійно скласти дорослий конструктор будь-якої складності.
Комунікабельний Ілля Гречковський представив своє захоплення, показуючи досліди, які побачив в «ТікТок». Експериментами він цікавився ще змалечку, коли переглядав мультики. Із появою власного ґаджета, Ілля знаходить різні експерименти в «ТікТоk» та на «YоuTube» і відтворює їх в житті.
Прекрасна Катерина Савич захоплюється плетінням з бісеру. Учениця розповіла про свій талант у віршованій формі та подарувала усім присутнім дівчатам свої вироби.
Творчий Маркіян Сточанський також представляв плетіння, але браслетів з резинок. Він навчився самостійно виготовляти такі вироби по роликах на каналах «YоuTube».
Артистичні Тимофій Швек та Давид Хижун виразно продекламували вірші Василя Симоненка: «Можливо знову загримлять гармати…», «Ти знаєш, що ти – людина».
Читати ще: У Луцьку втретє стартував проєкт «Підприємливі діти: Луцьк – Люблін»

Допитливий Макар Кравець дуже захоплюється діяльністю компанії «Модерн-Експо», адже там працює тато хлопчика. Учень продемонстрував малюнок-креслення та відео, з яких діти дізналися про виробничі потужності підприємства та напрями виробництва, а також про процедуру замитнення і розмитнення вантажів в зоні митного посту «Луцьк», який знаходиться на території «Модерн-Експо».
За шоу із задоволенням спостерігали Кликун-підприємець, батьки учнів та запрошені гості. Всі вражені різноманітними талантами підприємливих дітей та впевнені, що ці захоплення є прекрасними інвестиціями у світле, щасливе майбутнє!

Додатково

Луцьк став першим містом України, яке є учасником міжнародного проєкту «Підприємливі діти».

Заходи цього проєкту передбачені Програмою підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки.

Організаторами проєкту: муніципалітет міста Люблін, Луцька міська рада, Університет імені Марії Кюрі-Склодовської (м. Люблін, Польща), Волинський національний університет імені Лесі Українки та громадська організація «Ефект дитини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus