USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Солом’яна птаха» у Луцьку зібрала ковалів. ФОТО*

26 Серпня 2012 17:29
Знаний голландський коваль Хууб Сенсен завітав до Луцька на п’ятий всеукраїнський фестиваль ковальства та флористики «Соломʼяна птаха».
Дійство провели за підтримки кандидата в народні депутати України Ігоря Палиці.
Фестиваль відбувся у стінах Луцького замку на День міста, 25 серпня.
Одна з організаторів фестивалю Ольга Грицюк подякувала за благородні наміри і допомогу із проведенням фестивалю кандидату в народні депутати України Ігорю Палиці. Вона наголосила, що все зроблене у межах заходу стало можливим лише завдяки його підтримці. «Такої підтримки ми не мали на жодному фестивалі. Ми все зробили, як ми хотіли, що хотіли і запросили дуже багато людей», ‒ розповіла майстриня.


Також вона зазначила, що приємно мати справу з людьми, про яких хочеться сказати, що їхні справи говорять так голосно, що не чути їхніх слів.


«Це вклад в творчих людей, це просто допомога від душі і всіляка підтримка», ‒ додала Грицюк. П’ятий фестиваль став справжнім подарунком для його учасників саме завдяки таким партнерам, ‒ наголосила майстриня.

Сам же меценат зазначив, що всі, хто долучився до проведення заходу, роблять правильну справу. Окрім того, він додав, що такі зусилля зроблять Луцьк дійсно фестивальним містом.


За його словами, це свято є продовженням справи, черговим етапом якої стало проведення і «Ночі у Луцькому замку».
З його слів, подібні свята повинні стати «фішкою» не лише західної України, але й усієї нашої держави в цілому.



«Щоб таких ідей було побільше, давайте ми будемо їх підтримувати, водити сюди своїх дітей, щоб діти дивилися, які гарні справи можна робити. Щоб вони менше часу проводили на вулицях і вивчали історію нашого міста і країни», ‒ зауважив він.

А насамкінець меценат побажав усім гарного проведення часу.


Своєю чергою, до привітань приєднався і голландський коваль Хууб Сенсен. «Дуже приємно, що ви проводите фестиваль у такій гарній фортеці», ‒ зазначив він.

До організації фестивалю долучилося й управління культури Луцької міськради. ЇЇ керівник Тетяна Гнатів також привітала усіх із відкриттям фестивалю і подякувала його організаторам і благодійникам.

Опісля слів привітань на фестивалі символічний вогонь на алеї до решітки з короною запалили Ігор Палиця та Хууб Сенсен. За словами Ольги Грицюк, саме цю корону залишили учасники фестивалю ковальства і флористики під час попередніх фестивалів як подарунок Луцьку. Також вона додала, що, за традицією, усі охочі можуть долучитися до запалення вогню на решітці з короною.



Під час фестивалю усі мали змогу взяти участь у майстер-класах з флористики і виготовити скульптури з сіна, зокрема, птаху як оберіг сім’ї.




А чоловіки могли спробувати себе у ролі ковалів і скувати разом із професійними майстрами, зокрема й з гостем з Голландії, підкову на щастя.




У межах фестивалю також пройшов невеликий ярмарок. Тож, на гостей чекав справжній ковальський куліш, різні м’ясні страви та домашнє вино.




Окрім того, охочі могли долучитися до створення логотипу «Оберіг мистецтва».

Також особливістю фестивалю Ольга Грицюк назвала подарунки для учасників фестивальних майстер-класів.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучаночка Показати IP 27 Серпня 2012 11:00
у статті написано, що всі охочі могли приєднатися до цього дійства...хммм.. а чому ж тоді злий дядько на вході у замок мало не з криками не впускав лучан на територію замку??? чимало людей з дітками стояли як "третій сорт - не брак" біля входу у замок, а туди так і не потрапили.. мало того той самий злий дядько заявив, що вхід лише для іноземних делігацій... Невже лучани та інші гості міста не гідні того, щоб побачити це свято??? ПРОСТО ОБУРЛИВО!!!!!
Андрій до лучаночка Показати IP 27 Серпня 2012 12:48
Не меліть дурниць. Я з сімєю спокійно пройшов і багато інших людей. Навіть за вхід у замок не взяли жодної копійки. Може, Ви на закриття прийшли? А іноземних делегацій там не було. Бів тільки старий коваль із Голландії. Приходьте вчасно і все почули б і побачили.
Чеширский Кот до Андрій Показати IP 27 Серпня 2012 17:40
Багато не пройшло. Це засвідчують фото. Так що, "Не меліть дурниць".
k Показати IP 27 Серпня 2012 12:09
погоджуюсь - обурливо і взагалі неприпустимо.Робите захід для обраних, для "іноземних" чи для показухи, то так і вказуйте, коли друкуєте програму заходів на вихідні дні, щоб люди не йшли і не псували собі, а особливо дітворі, настрій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus