USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ринок житлової нерухомості в Луцьку стагнує. Вересневий огляд

22 Жовтня 2012 15:44
На первинному, вторинному ринках нерухомості в Луцьку у вересні в порівнянні з серпнем ціни не змінилися. Те ж стосується оренди житла.

Про це повідомляють «Українські новини».

Як повідомила «УН» директор Волинського агентства нерухомості Лариса Мусійчук, у вересні на первинному ринку нерухомості Луцька ціна на 1-, 2- і 3-кімнатні квартири порівняно з серпнем не змінилася і становила 6,5 тисяч гривень за метр квадратний.

За словами фахівця, ситуація не змінилася, бо більшості покупців вигідніше купувати житло на вторинному ринку (воно порівняно дешевше, не потрібно витрачати на «столярку» і сантехніку, крім того, кімнат, порівняно з новим житлом, на тій же площі більше).

Втім, схожа ситуація й на вторинному ринку нерухомості Луцька, де середня ціна на 1-кімнатні квартири збереглася на рівні 850 доларів США за метр квадратний. За словами Мусійчук, не змінилися й середні ціни на 2- і 3-кімнатні квартири: 2-кімнатні ‒ 810 доларів США за метр квадратний, 3-кімнатні ‒ 800.

Сталою у порівнянні з серпнем залишається й вартість оренди житла в Луцьку. У вересні середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в Луцьку збереглася на рівні 1 700 гривень на місяць. Лише на 100 гривень в середньому дорожче винаймати 2-кімнатну квартиру в обласному центрі, а от середня вартість оренди 3-кімнатної квартири ‒ 2 100 гривень на місяць.

Мусійчук розповіла, що ціни на оренду житла в Луцьку, як правило, змінюються наприкінці літа-початку осені.

Востаннє вони змінювалися у серпні, коли вартість оренди 1-кімнатної квартири в Луцьку підвищилася на 13,3% до 1,7 тисяч гривень на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 22 Жовтня 2012 18:55
Считаю цены на недвижимость в Луцке завышенными. Цена трешки чешки должна быть в раене 30-35 т. у.е. Это и будет справедливая цена.Нынешняя цена сложилась под влиянием денег заробитчан. А что делать народу, который ЗАРАБАТЫВАЕТ в Луцке? Ему что, остается жить в ХЛЕВАХ? Отож-то и оно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus