USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

Росіяни мають тактичний успіх на Харківщині, тривають бої за прикордонний Вовчанськ

13 Травня 2024 09:16
На Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється. Наразі йдуть бої за Вовчанськ. Поки що ворог має тактичний успіх.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, передає Бабель.

Тривають бої на напрямках Пильна – Лукʼянці, Пильна – Глибоке, Пильна – Олійникове, Муром – Бугруватка.

Також противник штурмує напрямки Стрілеча – Глибоке, Олійникове – Глибоке, Оліникове – Лукʼянці, Муром – Стариця, Плетенівка – Тихе.

Читати ще: Вовчанськ під цілодобовими обстрілами, триває масова евакуація, в місті залишаються близько 500 людей

Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до п’яти батальйонів та не рахує власних втрат. Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів.

«Наші захисники ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження противнику, широко застосовують безпілотні системи з метою ведення розвідки і завдання точкових ударів задля максимальних втрат. Триває розгортання резервів для стабілізації ситуації. У ході визначення завдань військам одним із головних пріоритетів є збереження життя наших воїнів», – зазначає Генштаб.

За даними DeepState, ворог учора окупував села Мороховець, Олійникове та Зелене й продовжує рух у напрямку села Липці. Тривають активні бої за Лукʼянці, які ворог майже повністю окупував. Окупанти також намагаються закріпитися в Глибокому та підбираються до Вовчанська. Місто перебуває під щільним обстрілом, триває евакуація цивільного населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 13 Травня 2024 10:54
ой, а де фортифікаційні споруди??? невже грошики знову тю-тю???
Корiнний лучанин Показати IP 13 Травня 2024 18:17
А що сталось ,що правду написали
Анонім Показати IP 13 Травня 2024 19:49
може й тут нема ніяких фортифікацій і мінування, історія повторюється, це не може бути випадково, крадуть безсоромно , щоб втекти за кордон з мільйонами, або на путіна працюють . Хто перевірить тут кордони? Чиновники просто ганебні виродки, за таке треба розстрілювати. Купа людей полягло відвойовуючи Харківську обл. і Херсон .Треба чинуш відправляти в штурмові бригади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus