USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Провалений звіт – не привід для конфронтації?

21 Січня 2009 19:15
Перипетії навколо провалу депутатами Волинської облради звіту голови ОДА Миколи Романюка перенеслися і у політикум Волині. Такий висновок можна зробити після засідання політичної ради при голові ОДА 21 січня, - інформує репортер «Волинських Новин».
Депутатам Волиньради на наступному сесійному засіданні варто повернутися до розгляду питання звіту волинського губернатора. До цього присутнього голову облради Анатолія Грицюка закликали голова Волинської обласної організації НСНУ, народний депутат Володимир Карпук та заступник голови облорганізації «ЄЦ» Ігор Гузь.
За словами керманича волинського осередку ВО «Свобода» Анатолія Вітіва, поки пік економічної кризи ще не настав, гілкам волинської влади варто сконсолідуватися. Представник «Свободи» зазначив, що між обласною радою і облдержадміністрацією існує конфронтація. Аналогічна ситуація і всередині самої облради.
«Деякі політичні сили через питання «Проліска» (обласний санаторій матері та дитини «Пролісок» – «ВН»), рятувальної станції (Шацької рятувальної станції – «ВН»), провалюють звіт губернатора. Я бачу, що Волинь далеко не найгірша в Україні по показниках станом на сьогодні», – зазначив Анатолій Вітів.
За його твердженням, якщо співпраці між Волинською ОДА та Волиньрадою не буде, як і взаєморозуміння між фракціями Волиньради, то депутатам варто прийняти рішення про саморозпуск.
Керівники ОДА Микола Романюк та облради Анатолій Грицюк заперечили інформацію про конфронтацію між владними органами, які вони очолюють. Пан Грицюк досить емоційно прореагував на слова керманича волинської «Свободи». Анатолій Грицюк акцентував увагу на тому, що депутати приймають доленосні для регіону рішення, зокрема щодо обласного бюджету.
Довідково:
 
Голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк оприлюднив під час сесії облради 15 січня «Звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку області за 2008 рік та делегованих обласною радою повноважень». Після цього виступив голова Волиньради Анатолій Грицюк, який розкритикував волинського губернатора.
 
Керівник фракції БЮТ у облраді Олександр Свирида зазначив, що рішення його фракції – не голосувати за питання звіту Миколи Романюка.
 
В результаті за те, щоб прийняти звіт губернатора до відома проголосувало лише 40 депутатів. Таким чином, рішення сесією не прийнято.
 
Олександр Свирида у коментарі «Волинським Новинам» зазначив, що причиною вчинку очолюваної ним фракції щодо звіту волинського губернатора є «позиція облдержадміністрації, яка полягає у протидії обласній раді». Найбільше бютівців турбують питання санаторію «Пролісок», Шацької рятувальної станції та «Волиньоблагролісу». За словами пана Свириди, його депутати відстоюють інтереси обласної комунальної власності. Незадоволення у тимошенківців викликає і те, що ОДА судиться з облрадою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus