USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Прокурор не допоможе ошуканим через «Кодекс»

11 Квітня 2013 18:59
Прокурор Луцька, згідно з новою редакцією Кримінально-процесуального кодексу України, не має права скасовувати постанови суду про відмову в порушенні кримінальної справи.

Тому допомогти постраждалим від нечесного керівника ПП «Глорія-Буд-Плюс» прокурор не може.

Про це прокурор міста Луцька Сергій Данілін розповів під час брифінгу 11 квітня.

За його словами, у Кримінально-процесуальному кодексі, який набрав сили минулого року, оскарження незаконних постанов до прокурора, на сьогоднішній день, не існує. «Прокурор позбавлений можливості скасовувати незаконні постанови, в тому числі і про відмову в порушенні кримінальної справи», - наголосив Данілін.

Він розповів, що на адресу прокуратури міста за весь час надійшло кілька скарг, дві з яких подані у 2010 році та стосувалися питання щодо порушення кримінальної справи щодо директора приватного підприємства , яке проводило будівництво.

За його словами, ці заяви скерували у міський відділ, де й відмовили у порушенні кримінальної справи. Інших заяв у прокуратуру міста не надходило. Представник кооперативу вкладників ПП «Глорія-Буд-Плюс» «Луцький дім» Ігор Сух, звертався до президента України та до Генерального прокурора, аби ті допомогли вирішити проблеми із забудовником, однак ці документи потім направили у прокуратуру міста Луцька. «Остання перевірка прокуратурою проводилась в грудні 2011 року, після чого про результати повідомили керівника кооперативу. Тепер цю ситуацію можна вирішити лише через суд», - підсумував прокурор міста.

До слова, Управління капітального будівництва Луцької міської ради ще у 2008 році попередило повноважного представника ПП «Глорія-Буд-Плюс» Л.В. Гуріну про те, що будівництво комплексу «Рідний дім» - незаконне. Оскільки забудовники не подали в управління необхідних документів, та перевірка інспекції ДАБК виявила багато недоліків у будівництві, які слід було усунути. У листі ЛМР від 19.06.2008 року за №34912-3 йдеться: «ТзОВ «Комфортбуд-Плюс» самостійно веде будівництво, не пред’явивши замовнику актів на приховані роботи». Тому управління розірвало угоду із забудовниками.

Прокуратура міста на зв'язок із керівництвом ПП «Глорія-Буд-Плюс» ще не виходила, однак, за словами Даніліна, місцезнаходження підприємства зараз встановлюють. «Поки даних ніяких з цього приводу немає», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
не юрист Показати IP 11 Квітня 2013 21:26
а по результатам перевірки і за новими виявленими обставинами зареєструвати можна?!нову заяву внести в реєстр?
Лучанин Показати IP 12 Квітня 2013 08:14
Данілін був не вкурсі тому, що тут не та ситуація де можна заробити, а йому потрібні свіжі надходження для вкладання в свій бізнес, який стрімко йде вгору.
Даніліну Показати IP 12 Квітня 2013 08:44
Не можу допогти.? Пиши заяву на звільнення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus