USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Польських фотографів вразили плани луцького фотокіноклубу «Спалах-АРТ». ФОТО

10 Вересня 2009 16:28


Фотокіноклуб «Спалах-АРТ» має на меті відновити статус Волині як осередку українського фотомистецтва. Про це під час зустрічі із польськими фотографами розповів керівник мистецького клубу Олександр Алфьоров, –  повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповіли польські гості, подружжя Карнасевичів, в Україні вони перебувають аби розвіяти стереотипи про поляків та розповісти про їхнє щоденне життя за допомогою документально-художньої фотовиставки  «Польща і Поляки на зламі епох». Експозиція виставки налічує дві сотні фотографій 1979-2007 років, на яких зафіксовано важливі суспільні, релігійні та політичні події Кракова-Нової Гути та фотографій, на яких зображене сьогодення польських містечок.
Під час подорожування по Україні Малгожата і Єжи Карнасевичі зустрічаються із місцевими фотоклубами. А оскільки подружжя тимчасово зупинилося у Луцьку, то вони скористалися нагодою зустрітися із членами фотокіноклубу «Спалах-АРТ».
Під час зустрічі керівник громадської організації Спалах-АРТ» Олександр Алфьоров розповів про діяльність фотоклубу, тематику фотографій, орієнтовні плани. Так, за словами пана Алфьорова, клуб має на меті відновити статус Волині як осередку українського фотомистецтва. Першим кроком до цього має стати створення музею історії фотографії та кіно. Щодо найближчих планів – провести спільну виставку із польськими молодими фотографами.
«Я вражений розвитком вашого фотоклубу та його намірами», – висловив свою думку від почутого Єжи Карнасевич. Однак відразу ж застеріг: «Ви відразу хочете бути в Європі. Але станьте перед дзеркалом і поставте питання: чим розкажете про своє місто. Якою фотографією, що хочуть взнати про Луцьк поляки?».
Також він поділився своєю думкою щодо українського фотомистецтва. Він навів приклад фотовиставки «Україна, моя Україна», яка розповідає, вважає польський гість, не про сьогодення країни, а про її мрії. «Ваша фотовиставка повинна кричати, показати справжню Україну», – наголосив на призначенні фотомистецтва пан Карнасевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus