USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.22 10.48

Перепарковував авто і попався патрульним: у Луцьку судили водія, бо був п’яним

13 Травня 2024 06:46
У Луцьку на проспекті Грушевського патрульні виявили нетверезого водія Dacia Logan. І хоч чоловік стверджував, що це дружина приїхала автомобілем, а він лише перепарковував, Луцький міськрайонний суд оштрафував його за порушення та позбавив прав на рік.

4 грудня 2023 року біля управління Пенсійного фонду патрульні виявили водія Dacia Logan Олександра К. у нетверезому стані. Драгер показав, що у крові чоловіка було 0,87 проміле алкоголю, що в понад 4,5 раза перевищує допустиму норму.

У суді обвинувачений вину не визнав, мовляв, просто переставив авто на інше місце, бо воно було неправильно припарковане. Як додав, наміру керувати транспортним засобом не мав, алкоголь того дня не вживав.

Читати ще: Випив пів пляшки горілки, бо посварився з дівчиною: на Волині п’яного водія здав небайдужий

Дружина Олександра К. розповіла, що того дня інформувала патрульних, що це вона приїхала за кермом авто до Пенсійного фонду і припаркувалась неправильно. Також повідомила, що чоловік просто вийшов раніше за неї з Пенсійного фонду, а вживав він алкоголь ще напередодні, 3 грудня.

Проте досліджений в судовому засіданні відеозапис повністю підтверджує обставини, викладені у протоколі патрульних про адміністративне правопорушення.

Зокрема на відеозаписі видно, як водій пояснює поліції, що зайшов у Пенсійний фонд по консультацію, на зауваження щодо неправильного паркування перепаркував транспортний засіб, що засвідчує факт, що саме він керував автомобілем. Крім того, під час спілкування з поліцейськими обвинувачений повідомив, що саме він приїхав за кермом до управління Пенсійного фонду України, а будь-яких сторонніх осіб на відеозаписі не було зафіксовано.

Читати ще: На Волині тракторист протаранив три авто, а потім втік. За це він відбувся штрафом

Також суд критично поставився до свідчень дружини Олександра К., бо вона є зацікавленою особою.

Тож чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень та на рік позбавили прав.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus