USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

НМТ-2024: на Волині збільшили кількість пунктів тестування

15 Травня 2024 11:11
Для складання основної сесії Національного мультипредметного тесту в 2024 році на Волині додали пункти тестування.

Цього року їх кількість зросла з 25 до 38, розповіла Суспільному завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко під час пресконференції «Готовність до проведення НМТ-2024».

З її слів, допуск до пункту тестування розпочинатиметься о 9:30 і закінчуватиметься о 9:50. У кожній аудиторії будуть інструктор і старший інструктор за умови, що тестування писатимуть понад 11 людей. У пунктах тестування, де мультипредметний тест писатимуть люди з особливими потребами, додатково будуть працювати медики.
Читати ще: Яким буде НМТ у 2024 році

Як розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, цього року в правилах проведення НМТ відбулися деякі зміни. Торік у період основної сесії працювали до обіду й після обіду, три години до і три години після, цього року будуть працювати тільки чотири години, 20 хвилин – перерва.
«Це дає можливість, коли буде повітряна тривога, якщо вона буде затяжна, всім перебувати в укриттях, бо безпека – насамперед, але повернувшись в аудиторії, учасники продовжать роботу, незважаючи на годину, півтори чи дві години перебування в укритті», – запевняє Лариса Середяк.

Читати ще: Лісовий припускає повернення ЗНО після війни, але формат може змінитися

З її слів, цього року на всіх пунктах тестування будуть задіяні працівники державної служби охорони. Також вестимуть відеоспостереження за кожною аудиторією, щоб забезпечити рівні умови виконання тестових завдань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus