USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

«Недовіра до влади - це вимушена необхідність» - Ігор Когут у Луцьку

29 Січня 2013 16:30
Рівень довіри громади до влади дуже низький, моніторинг роботи державних органів проводиться недостатньо активно, суспільна думка - слабка, і жодним чином яскраво не виражена. Таку думку під час зустрічі з журналістами і представниками громадських організацій у Луцьку 29 січня висловив український політолог, громадський діяч, старший викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія», голова Ради аналітичного центру Лабораторія законодавчих ініціатив, директор Української школи політичних студій Ігор Когут.

Темою зустрічі учасники обрали «Громадянське суспільство і демократія участі». Говорили з експертом про «формування політичної думки в міжвиборчий період». Зокрема, Ігор Когут відзначив, що, зазвичай, співпраця влади і громадськості обмежується інформуванням чиновників про виконану роботу, а це найменше з того, що повинна була б робити влада в межах такої співпраці. Водночас громадські ради, що функціонують при органах влади, не на повну силу «моніторять» дії чиновників.

«Недовіра до влади просто необхідна, коли влада порушує…Надто часто наш вибір політика тримається лише на довірі, і часто помиляємося…Політична репутація не є чимось стійким для наших політиків. І те, яким ми знаємо його перед виборами, не дає гарантії, що він так само поводитиметься так після них» - відзначив політолог.

«Відносини між владою і людьми повинні базуватися на прозорості і доступі до публічної інформації» - переконаний Ігор Когут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus