USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

«Наші» в єврокубках: дебют Девіча, провал «динамівців»

21 Вересня 2012 16:40
Українські клуби розпочали свій шлях у груповому етапі Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. Чотири команди представляють нашу державу в цих турнірах. У кожному з клубів є гравці, які народилися на Волині, виховувалися в ФК «Волинь» або ж виступали у формі «хрестоносців».

Ідеться про воротаря «Дніпра» Дениса Шеліхова, харків’ян Папу Гуйє та В’ячеслава Шарпара, футболістів «Шахтаря» В’ячеслава Шевчука і Марко Девіча, захисників київського «Динамо» Євгена Хачеріді та Тараса Михалика.

Окрім представників нашої четвірки клубів, не можливо оминути увагою виступи одного з найкращих футболістів України Анатолія Тимощука, який нині грає за німецьку «Баварію».

Тож «ВН» стежитимуть за грою вказаних футболістів, а наприкінці кожного «єврокубкового» тижня писатимуть про них.

Сьогодні – про гравців, які стартували зі своїми клубами в групах Ліги Чемпіонів та Ліги Європи.

Ліга Чемпіонів

Першими на поле виходили «динамівці» Хачеріді та Михалик. Назвати їхню гру вдалою чи успішною язик не повертається. Вони не витримали постійного пресингу, який здійснювали гравці атаки французького «ПСЖ».
Михалик, який «капітанив» у грі, привіз своїй команді два голи, часто помилявся. Очевидно, 18 вересня просто був не його день, бо в перерві його замінив Бетао, а в уродженця Любешова виявили чергову травму.

Щодо Хачеріді, то йому було вкрай важко протистояти технічним гравцям «ПСЖ». Так само як і Михалик, він припустився чималої кількості помилок, але зумів частково компенсувати це невтомною боротьбою за м’яч. Навіть втративши «шкіряного», оборонець не здавався і щоразу доганяв нападників.

Результат протистояння донецького «Шахтаря» і датського «Нордшелланду» прямо протилежний паризькому. Нагадаємо, господарі перемогли з рахунком 2:0.
Щодо «наших», то на зелений газон вийшов лише Марко Девіч, а Шевчук не потрапив у заявку на гру.

Варто відзначити, що матч став історичним для сербо-українця. Адже на 76-ій хвилині він дебютував у Лізі Чемпіонів.

А за дві хвилини футболіст став учасником гольової атаки. Під час комбінації, яка завершилася другим голом у ворота гостей, саме Девічу відпасував герой того поєдинку Генріх Мхітарян. Екс-«хрестоносець» до м’яча не дотягнувся. Зате вибивання від захисника перехопив вірменин.
Насамкінець потрібно згадати про «нашого баварця» Анатолія Тимощука. Його команда обіграла в Німеччині іспанську «Валенсію», а хавбек весь поєдинок провів на лаві запасних.

Ліга Європи

У цьому турнірі єдиний з «наших», хто виходив на поле, – захисник «Металіста» Папа Гуйє. Сенегалець відіграв «від свистка до свистка» у матчі проти леверкузенського «Байєра», який, нагадаємо, завершився сухою нічиєю.

Загалом він зіграв дуже надійно, не дозволивши «розійтися» нападникам німецького клубу. Лише на початку гри був момент, коли арбітр міг поставити пенальті у ворота харків’ян за гру рукою у виконанні Гуйє. Однак, суддя чітко розібрався в моменті, бо кінцівку сенегалець міцно притискав до тулуба, тому й причин для 11-метрового не було.

В’ячеслав Шарпар навіть не потрапив до заявки на поєдинок.

Зате потрапив у заявку на гру з голландським ПСВ воротар «Дніпра» Денис Шеліхов. Його команда перемогла, а голкіпер усю гру «грів» лаву запасних.

Підготував Анатолій Котлюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus