USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Волині заради наркотиків жінка змушувала займатися дівчат проституцією

12 Грудня 2008 12:05
Членів злочинного угрупування, що «трудилося» на Волині, засудили за звинуваченнями у втягненні в заняття проституцією, незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті наркотичних засобів, а також організації місця для їх вживання. Її керівник отримала покарання у вигляді позбавлення волі на дев’ять із половиною років, а напарникам жінки дали на рік менше, – повідомляють 12 грудня «Волинські Новини».
За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, Валентина у 35 років була судима вже п’ять разів. Вперше – ще в 1994-му, коли жінку засудили за крадіжку, а згодом – за незаконне зберігання, виробництво та купівлю наркотичних речовин. Громадянка це робила тому, що стала наркозалежною. Відтоді вона ніяк не могла позбутися цієї проблеми, тому кожного разу починала все спочатку. Однак тепер працювати на задоволення наркоманки мали інші.
Щоб розпочати новий бізнес, Валентина підшукала собі відповідну компанію (адже їх об’єднував один спільний інтерес – наркотики). Троє чоловіків погодилися працювати разом. 37-річного Ігоря суд притягував до відповідальності також уже п’ять разів. Вперше його засудили у шістнадцять, тому чоловік мав неабиякий досвід у злочинних справах. До неблагополучної компанії увійшло ще двоє – 43-річний Володимир та 28-річний Юрій. Вони раніше не мали ніяких проблем із законом, але полюбляли наркотики.
Реалізовувати свій задум компанія взялася 2007-го. Жінка запропонувала організувати діяльність повій, які працювали б на них і приносили непогані заробітки. Разом із тим ці гроші можна було б витрачати на придбання наркотиків. Чоловіки охоче погодилися. Тепер це було справжнє організоване злочинне угруповання.
Кожен із членів групи грав свою роль. Валентина як єдиний та беззаперечний командний центр керувала діями своїх підлеглих. На неї було покладено безліч обов’язків. Жінка підшукувала нових членів для своєї групи (найчастіше це були раніше судимі), підбирала для заняття проституцією молодих жінок, які мали матеріальні проблеми чи наркотичну залежність, повсякчас їх контролювала та забирала їхній заробіток в обмін на чергову дозу наркотиків.
Крім цього, Валентина була головною і в закупівлі макової соломки, опію ацетильованого, ангідриду оцтової кислоти. З цих інгредієнтів засуджена виготовляла наркотики, які вживала сама, сплачувала ними за працю членів своєї групи і продавала їх іншим наркозалежним.
У цей час чоловіки виконували нескладні доручення. Ігор допомагав Валентині шукати нові джерела придбання наркотичної сировини і відповідав за діяльність повій: забирав усі зароблені ними гроші, наглядав за дотриманням дисципліни. Інший член групи, Володимир, зазвичай не мав ніякого стосунку до повій. Під його сферу інтересів підпадали наркотики, а конкретніше – купівля сировини та збут готового продукту. Наймолодший у цій компанії виконував зовсім просту функцію – забезпечував повій транспортом, за що отримував свою порцію наркотиків.
Ще напередодні нового 2007 року Валентина запримітила двох наркозалежних дівчат, яким невдовзі запропонувала займатися проституцією за винагороду – щоденну дозу наркотиків. Звісно, вони у той момент не могли критично оцінити ситуацію, адже бажання вколотися було більшим, ніж суспільний сором чи усвідомлення аморальності такої поведінки. Щодня дівчата на вулиці Рівненській заробляли 200-300 гривень. Ці гроші йшли, так би мовити, на розвиток угруповання.
Однак цими особами зацікавилися працівники міліції. Вони встановили факти заняття проституцією та незаконного обігу наркотиків. Протягом кількох місяців велося спостереження за квартирою Валентини. Отримавши дозвіл на обшук, правоохоронці знайшли в помешканні справжнісіньку нарколабораторію. Тут була наркосировина для виготовлення «ширки», використані медичні шприци, таблетки димедролу, різноманітні розчинники та залишки коноплі. Таку ж саму картину міліціонери побачили у квартирі Володимира, коли оглядали її майже через місяць.
Через деякий час Валентину разом із іншими членами групи взяли під варту. У квітні цього року відбувся суд над злочинцями. Вони не визнавали своєї вини в тому, що змушували дівчат займатися проституцією, також не вважали себе організованою групою та лише частково погодилися зі звинуваченнями, пов’язаними з виготовленням, зберіганням та збутом наркотичних засобів.
Проте покарання жоден з них уникнути не зміг. Валентину засудили за п’ятьма статтями КК України – до цього довгого переліку ввійшли звинувачення у втягненні в заняття проституцією, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів, а також організація місця для їх вживання. Жінка отримала покарання у вигляді позбавлення волі на дев’ять із половиною років. Її напарників судили за ці ж злочини, але дали на рік менше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus