USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

На Волині руйнується школа-привид. ФОТО

11 Грудня 2012 13:41
Недобудована школа в селі Прилуцьке Ківерцівського району «розсипається на очах». У районі не знають, що робити з об'єктом, бо жодної проектної документації на освітній заклад не існує.

Про це на сторінках «Волинської газети» пише Олена Лівіцька.

Зведення сільської школи розпочали в 2010 році. Фінансував роботи місцевий підприємець Святослав Хорошенко, а на будівництво не залучили жодної копійки державних коштів.

Роботи на об'єкті розпочалися в квітні, а відкриття запланували на 1 вересня. Згодом відтермінували «до перших морозів».

Однак, «будівництво» завершилося на зведенні стін та перекритті даху. Нинішній директор Прилуцької ЗОШ Оксана Сущук прийшла на посаду у вересні 2011 року, тому як зводилося приміщення нового освітнього закладу не знає. Каже, що у неї немає жодних документів на будівлю, навіть проектно-кошторисної документації.

«Єдине, що мене тішить: на добудову не пішло жодної бюджетної копійки! Інакше прокуратура була б уже тут. Адже очевидно, що будівництво здійснювалося з порушенням усіх норм. У стінах з’явилися тріщини. Дах кривий… Споруда розсипається на очах», – констатує директор.

Тобто цієї будови на папері фактично не існує. Тому, перш ніж проводити якісь будівельні роботи, приміщення треба узаконити. Сьогодні педагогічний колектив намагається врятувати ситуацію: б’є на сполох, як може.

Адже сільським школярам додаткові приміщення необхідні вкрай. Якщо нині у стінах старої школи, яка розрахована на 140 учнів, навчається 259 дітей, то незабаром тут очікують на «поповнення».

«Достеменно ніхто не знає, скільки коштів необхідно, щоб у цих стінах діти сіли за парти. Приблизно тисяч сто – лише на проект... Те, що зводили її поспіхом і абияк, нині «вилазить боком». Ще недавно тріщин було одна-дві, тепер же – під кожним вікном. Стіни розходяться, дійсно, на очах. Дах – «голий» шифер, що теж нікуди не годиться…», – зазначила Сущук.

Тим часом у Прилуцькому вже зібрали підписи людей, аби відправити до столиці лист з проханням про сприяння у виділенні коштів на те, щоб добудову школи здійснити по-людськи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Московка О.М. Показати IP 11 Грудня 2012 16:05
хотілося б взнати, чому заслужений будівельник Хорошенко покинув своє дітище!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus