USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Назвали найголовнішу молочну проблему на Волині. ФОТО

9 Серпня 2013 17:00
Доїльні апарати за державні кошти отримали понад сто родинних фермерських господарств Горохівського району.

Вручення 106 доїльних апаратів представникам родинних фермерських господарств відбулося 9 серпня у Горохові.

Як повідомила голова Горохівської райдержадміністрації Жанна Савчук, протягом останніх трьох років у районі вручили 411 апаратів для родинних ферм, які мають три та більше корів. Загалом у районі є 414 родинних ферм. Жанна Савчук запевнила, що кошти для купівлі апаратів заклали у районний та обласний бюджет, і до кінця року кожен родинне господарство матиме доїльний апарат.




Фермер Людмила Рихтун розповіла, що утримує в господарстві трьох корів. Хоча чоловік та дві дочки допомагають господарювати, все ж доїти вручну було важко. Отримавши апарат вартістю 4500 гривень, витрати на який компенсувала держава, фермер сподівається, що працюватиметься легше. Головною проблемою, зі слів Людмили Рихтун, є збут молока. Закупівельна ціна становить 2 гривні за літр, що, на думку фермерів, надто мало.



Народний депутат України Катерина Ващук зазначила: «Коли людина має у своєму господарстві корову – це вже господар. З особливим задоволенням ми підтримали ідею створення сімейних фермерських господарств і сприяємо тому, щоб ці ферми на державному та місцевому рівні отримували допомогу. Хай це невелика допомога, але вона суттєва. Для таких областей, як Волинська, Рівненська, Львівська завжди було характерне одноосібне господарювання. Тому підтримка таких господарств – це правильна політика держави».






Заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк повідомив, що незабаром родинні ферми, які утримують десять та більше корів, отримуватимуть за рахунок обласного бюджету холодильники місткістю 200-300 літрів. На разі, холодильну установку отримав один фермер на території Рачинської сільської ради, у майбутньому такі установки отримають родинні ферми у Пустомитах та Новосілках.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Крестьянин Показати IP 9 Серпня 2013 17:19
Яке щастя, аж Катерина приїхала...
село Показати IP 9 Серпня 2013 20:04
Не меліть дурниць найкращий доїльний апарат в Горохові Жанка.Працює без збоїв і поломок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus