USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині будують базу для «афганців». ФОТО*

23 Жовтня 2012 17:01
На березі Світязю фактично завершено будівництво корпусу реабілітаційної бази для волинських «афганців». Нині залишилося звести дах будівлі

Про це 23 жовтня розповів голова Волинської обласної організації спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

З його слів, ідея зведення реабілітаційної бази виникла ще 7 років тому. Зокрема й через те, що в курортний сезон «афганцям» важко дістати пільгові путівки в державні санаторії. «Хіба в січні чи лютому можуть дати», - додав громадський діяч.

Як стверджує Павлович, наразі з 4-х мільйонів гривень, які потрібні для зведення бази, вдалося знайти приблизно четверту частину грошей.

Також він повідав, що на об'єкті працюють працівники ПП «Житлобуд-1», роботою яких голова спілки задоволений. Мовляв, від графіку відстають лише на тиждень.

«Майже добудовано коробку корпусу бази. Залишилося лише накрити її... Але ще дуже багато роботи всередині і зовні корпусу. Потрібно облагородити пляж, підвести дорогу, бо в дощі транспорту дуже важко проїжджати», - мовив Павлович.

Щодо «клієнтів» бази, то ними будуть не лише волиняни та їхні родини, але й люди з-за меж краю та України. «Тут працюватимуть в літній період лікарі, які слідкуватимуть за здоров'ям відпочивальників та лікуватимуть при потребі», - зауважив голова спілки.

Водночас він не взявся прогнозувати дату відкриття бази. Мовляв, все залежатиме від того, коли надійде решта грошей.

Окрім цього Павлович подякував кандидату в народні депутати Ігорю Палиці, який виділив на будівництво мільйон гривень. «Сподіваюся, що подальша співпраця з меценатом триватиме, і ми добудуємо базу якомога швидше», - висловився він.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus