USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Дні Добросусідства між Польщею та Україною будуватимуть мости?

6 Липня 2009 14:30
В облдержадміністрації відбулася чергова нарада з питань проведення Європейських Днів Добросусідства між Польщею та Україною, під час якої піднімалися низка важливих питань. Серед них – будівництво моста через Західний Буг, – інформує 6 червня репортер «Волинських Новин».
 
За словами заступника голови ОДА Василя Байцима, одним із найважливіших є питання побудови мосту через Західний Буг. Головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонною роботою апарату ОДА Володимир Бойко розповів, що було проведено погодження щодо виділення тимчасового механізованого моста.
 
«Цей міст наразі знаходиться на базі військової частини міста Самбір Львівської області», – сказав він. Для вирішення поточних питань щодо його виділення, доставки та монтажу треба погодження командувача армійського корпусу, який перебуває у Рівному, – доповнив пан Бойко. Окрім того, спеціаліст розповів, що необхідно забезпечити фахівців, які встановлюватимуть міст, 960-ма літрами дизпалива.
 
Голова Фундації духовної культури пограниччя Стефан Батрух зауважив, що охоту до прокладання мосту висловили й поляки. «Може бути так, що ми думали, що мосту не можна зробити, а на Днях Добросусідства можемо побачити два», – сказав він.
 
Також під час наради піднімалася проблема будівництва підвідної дороги з української сторони. Голова Іваничівської райдержадміністрації Віктор Березюк сказав, що кошти для цього уже є.
 
Окрім того, обговорювали питання митного контролю, правові основи пропуску громадян обох країн на час проведення Днів Добросусідства. Серед варіантів – пропуск по паспорту і візі, перетин кордону у рамках малого прикордонного руху, пропуск за спрощеною системою. На єдиному варіанті поки не зійшлися, проте консул Генконсульства Польщі Анджей Кухарчук запевнив, що з цим питанням проблем не буде, аби тільки заздалегідь були підготовлені всі потрібні документи.
 
Довідково:
 
Дні Добросусідства відбуватимуться у прикордонній смузі Кречів-Нововолинськ (Іваничівський район, Волинська область) – Крилів (Грубешівський повіт, Люблінське воєводство) поблизу 835 прикордонного знаку 29 – 30 серпня 2009 року.
                                                 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus