USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Молоді волиняни переконані, що патріота потрібно виховувати з колиски

23 Січня 2009 15:46
Сьогодні, 23 січня, відбулася зустріч представників влади, інтелігенції, молодіжних організацій журналістів та керівників місцевих ЗМІ, на якій йшлося про популяризацію української національної ідеї серед молоді, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами директора департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міськради Сергія Годлевського, основне завдання зустрічі –  з’ясувати як можна сформувати та зберегти національну свідомість серед молоді Волині.
«Маю заввагу до нашої молоді: вона ніби є, але проявляє певну пасивність», – зазначив пан Годлевський. Зустріч пройшла у дусі дружньої бесіди, де кожна молода людина виловила свою думку з приводу теми розмови.
Представники молоді Волині найчастіше говорили про виховання в сім’ї з дитинства, як фундамент патріотизму. На їхнє переконання, для того аби культура та традиції стали цікаві молоді – треба вибирати новітні підходи для вшанування пам’ятних дат та подій: робити вистави та знімати фільми замість нудних розмов.
Для прикладу акція «Українська вишиванка», «Відкрита ніч у Луцькому замку», у яких активно брали участь молоді лучани. В свою чергу начальник у справах сім’ї та молоді Ігор Гузь зазначив, що таким прикладом може стати і фестиваль альтернативної музики «Бандерштат», присвячений Степану Бандері, під час якого, за його словами,  вдалося зібрати близько 4 тисяч молодих людей. А під час концерту гурти через гасла пропагували національну ідею для всіх присутніх. 
Однак, викладач Волинського коледжу культури і мистецтв, бандуристка Тетяна Ткач зауважила, що не можна оновити підхід до «Заповіту» Тараса Шевченка чи до Біблії. «Є речі, які незмінні. Їх не можна і не треба висвітлювати по-іншому», – додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus