USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Майже сотня лучан минулоріч відмовилися від своїх прізвищ

6 Лютого 2009 18:26
Серед основних причин зміни прізвищ лучан є розлучення батьків та депортація. Про це 7 лютого у коментарі «Волинським Новин» розповіла головний спеціаліст відділу реєстрації актів цивільного стану Луцького міського управління юстиції Волинської області Валентина Жук.
 
За словами Валентини Жук, доволі багато лучан змінюють свої прізвища. Так, за 2008 рік цей запис у паспорті «обновили» 96 громадян міста. Цьогоріч до РАЦСу городяни вже подали шістнадцять заяв на здійснення такої процедури.
 
Основними причинами зміни ім’я є розлучення батьків та депортація. Діти у вісімнадцятирічному віці при отриманні паспорта хочуть взяти собі прізвище матері. Відповідно, вони відмовляються від попереднього – батькового. Щодо другої причини, то зміна прізвища дає можливість знову виїхати закордон.
 
Також головний спеціаліст РАЦСу не відкидає у подібних рішеннях впливу факту неблагозвучності прізвища. «У школі діти часом бувають досить жорстокі і дражнять своїх однолітків із невдалим прізвищем», – ствердила Валентина Жук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus