USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

Масштабне відключення світла в Луцьку: як працювали школи та дитсадки

24 Листопада 2022 21:31
Школи та дитячі садочки Луцької громади 24 листопада працювали у штатному режимі. Для учнів відвідування шкіл цього дня було необов’язковим через ситуацію з електропостачанням.

Про це розповів директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, інформує Суспільне.

Зі слів Віталя Бондаря, навчальні заклади сьогодні були відкриті, освітяни перебували на робочих місцях.

Проте, як повідомив речник «Луцьктепла» Антон Безносиков, у деяких навчальних і виховних закладах не було впродовж дня тепла і гарячої води через знеструмлення 23 листопада.

Журналісти дізналися, як цього дня відбувався освітній і виховний процеси в обласному центрі Волині.
Навчальний процес у ліцеї № 3.

У луцькому ліцеї № 3 була відсутня електрика та опалення, температура у приміщенні становила 16 градусів тепла. На навчання цього дня прийшли 350 учнів із 1 078 дітей. Директор закладу Віктор Савчук зазначив: під час блекауту ліцей працюватиме у звичному режимі.
Керівник ліцею № 3 Віктор Савчук

«Якщо в клас прийшло вісім учнів, то я працюю з вісьмома учнями. Тобто, як що батьки направили до нас дітей, ми повинні забезпечити навчальний процес. Якщо брати в цілому школу, то дітей порівняно небагато. Третина прийшла», – говорить керівник школи.

Зі слів вчительки української мови та літератури Марини Сильмахи, на навчання 24 листопада прийшли лише двоє дітей. Каже: цього дня було заплановано шість уроків.
Марина Сильмаха навчає двох школярів, які прийшли на урок

«У дошкільний навчальний заклад № 5 батьки привели 29 дітей, температура в приміщеннях сягає позначки 19 градусів тепла», – зазначила вихователька-методистка Наталія Киця.

«Дітей приймаємо. Ми забезпечили дітей сніданком та теплим обідом. Були заняття і музичні, і фізкультура. Нехай в групі кілька діток, але від цього не залежала якість надання освітніх послуг», – додала вихователька.
Луцький ДНЗ № 5

«У тих районах Волині, де відновили електропостачання, навчальні заклади працювали. Через відсутність зв’язку інформація про кількість таких шкіл та садочків невідома», – повідомила начальниця обласного управління освіти і науки Людмила Плахотна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus