USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

«Мандри» квіткарів з-під ЦУМу. ФОТО

14 Березня 2012 10:47
Продавці квітів, які торгували біля ЦУМу в Луцьку, 12 березня «переїхали» у сквер поруч із міською дитячою поліклінікою № 1. Підприємці новим місцем задоволені, але певні заперечення є у мешканців будинків, які оточують сквер.

У коментарі «ВН» заступник начальника містобудування міськради, головний художник Луцька Ярослав Матвіїв розповів, що ситуація із розташуванням торговців була безвихідна. «До нас звернулися квіткарі із проханням дати місце для торгівлі. Оскільки їх вигнали з-під ЦУМу, м’яко кажучи», - розказав він.

Обіцяють не смітити

Відтак, чиновники вирішили виділити місце у сквері. Як стверджує Матвіїв, згідно із законодавством міська рада має право на таке рішення. «Якби мешканці двору створили об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, тоді про якісь порушення можна було б говорити», - зауважив він.

З його слів, підприємці взяли на себе зобов’язання. А саме – прибирати та доглядати озеленену територію. «Підписана угода на прибирання та утримання території в належному стані. Розмістять біовбиральню. Обіцяють не смітити. Тим більше, це – не літнє кафе», - повідомив головний художник Луцька.

Також квіткарі пообіцяли прокласти нову бруківку в скверику.

Продавчиня квітів розповіла «ВН», що задоволена переїздом. Каже, що підприємці зверталися до Луцького міського голови Миколи Романюка, аби він вирішив питання їх «переїзду», і з радістю погодилися на таку пропозицію.

Лучани в опозиції та з вилами

Водночас Матвіїв розповів, що декотрі лучани «вже пішли в опозицію».

«Є скарга від мешканців, щоб ми переглянули своє рішення. Жителі будинку переживають, що торговці будуть смітити квітами. Але ж забрати їх з центру ми не можемо. Ставити біля будівлі обласного управління МВС – це не кращий вихід», - бідкається посадовець.

Зокрема одна з мешканок будинку, розташованого поруч із сквером, пише, що нещодавно побачила надто активну поведінку «бідних» квіткарів, яких «поперли» від ЦУМу.

Також у зверненні йдеться: «Вони почали мітити територію. Аж посварилися. Тому що один міряв кроками, а інший – дерев’яною триногою. Мабуть, не всім вистачило віртуальних метрів на облаштування палаток, ящиків… Може й справді мерія хоче біду одних перекласти на плечі інших».

Окрім цього, головний художник стверджує, що знайомий з жителем того будинку. «Він до мене дзвонив і казав, що прийде з вилами до мене. Яка позиція серйозна», - з усмішкою сказав чиновник.

***

Матвіїв вважає, що питання розташування квіткарів з-під ЦУМу потрібно розглянути на виконкомі. «Хоча в ЦУМі буде квітковий павільйон, до якого вони повернуться після 1 вересня, коли відкриють оновлений універмаг», - додав посадовець.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
ірина Показати IP 14 Березня 2012 11:11
когось жаба тисне
Лю Показати IP 14 Березня 2012 11:16
Мешканці діють по принципу "а баба-Яга проти". От проти і всьо. А чого?
За! Показати IP 14 Березня 2012 12:22
Що та влада тіко не робе, аби місто ставало ще гарніше. Кожне рішення - шедевральне!
D Показати IP 14 Березня 2012 14:14
Сквер для відпочинку - то взагалі в Луцьку рідкість. В сквері можна подихати повітрям під час обідньої перерви, погуляти з дитиною, не завжди ж в парк є час іти, а в Луцьку в скверах здебільшого то бомжі тусуються, то алкоголіки, то молодь плюється й матюкається,перетягує лавки з місця на місце, то літнє кафе вбабахали на пр. Волі біля фонтанів, а тепер ще й, виявляється сквер, то ідеальне місце для торгівлі квітами. А чого власне людям радіти з того, що в їхньому дворі тепер це буде?
dthjdyk Показати IP 14 Березня 2012 15:04
Ні це не жаба! Хто це підтримує хай відкриє під своїми вікнами невеликий ринок і побачить як це "класно"!Особливо коли о сьомій ранку вони починають посилати матом один одного.Тепер і до будинку складно підійти, бо потрібно обходити з боку їх алею, а потім проштовхатись між повним двором автомобілів, які настільки близько стоять під дверима підїзду, що ті не відкриваються. ДВІР БУДИНКУ - ЦЕ НЕ МІСЦЕ ДЛЯ БІЗНЕСУ!!!
atom Показати IP 14 Березня 2012 15:07
Ні це не жаба! Хто це підтримує хай відкриє під своїми вікнами невеликий ринок і побачить як це "класно"!Особливо коли о сьомій ранку вони починають посилати матом один одного.Тепер і до будинку складно підійти, бо потрібно обходити з боку їх алею, а потім проштовхатись між повним двором автомобілів, які настільки близько стоять під дверима підїзду, що ті не відкриваються. ДВІР БУДИНКУ - ЦЕ НЕ МІСЦЕ ДЛЯ БІЗНЕСУ!!!
VSC Показати IP 14 Березня 2012 17:27
Цветочников - на рынок. В центре достаточно цветочных магазинов. нечего сквер захламлять.
Beautiful Days до VSC Показати IP 14 Березня 2012 21:07
Ну ясно:) Захищаємо,захищаємо один єдиний магазин в центрі,той що по пр. Волі))), цікаво ще де в центрі продаж живих квітів,щоб саме в центрі,а не біля Меморіалу чи біля стадіону?! Не думаю,що є таке і якщо знайдеться оте,що в центрі, то воно в 2 рази дорожче!
iustitia Показати IP 14 Березня 2012 19:23
Якщо міська рада така розумна, то нехай забере цей базар до себе під вікна . А в центрі він не потрібний.
Марина Яківна Показати IP 14 Березня 2012 21:53
Ви про що?В сквері там давно бомжі й алкоголіки сидять. Дайте людям працювати! Китайців на вас немає
Лучанка Показати IP 14 Березня 2012 22:14
Шановні квіткарі. Майте совість, мешканцям навколишніх будинків куди діватись. Це маразм. Кривицький з Романюком нехай у свої двори заберуть квіткарів або біля міської ради в сквері розмістить. Во бидло,що в міській раді, що квіткарі - в чужому дворі квітами торгувати. Цей Кривицький доконає нормальних лучан своїм дибілізмом.
Andrew Показати IP 14 Березня 2012 23:05
А як на мене хай торгують завжди дешевше ніж на Юбілейному.
ліберал2 Показати IP 14 Березня 2012 23:38
Дуже добре що чиновники пішли на зустріч квіткарям, респект їм за це! А оці примхливі бабці, які живуть в центрі, і все їм не так, нехай краще подумають хто пенсійний фонд наповнює.. Було б добре, якби влада знайшла місце у центрі, аби квіткарі змогли там постійно торгувати. В оновленому ЦУМі вони оренду не витягнуть, або ж нам доведеться купувати вдвічі дорожчі квіти..
бугага Показати IP 14 Березня 2012 23:54
А вы пойдите и за неделю получите в горсовете квадратный метр под торговую точку, пусть даже не в центре. Вам скажут, что нет плана размещения торговых точек и еще 1000 причин, почему не могут выделить. А тут прямо атракцион невиданной щедрости. Юрий Йосипович, сколько откосили??????? Налоги чтоль заплатите
кузя Показати IP 15 Березня 2012 14:06
можливо хтось і скосив собі,але здається,що краще коли продають квіти, ніж лежать пяні і брудні бомжі
моя думка Показати IP 15 Березня 2012 15:58
Але не такі яскраві ятки! Це ж центр міста!!!
Л Показати IP 15 Березня 2012 15:58
Нехай торгують, але не в дворі будинків, а напраиклад, напроти ВДУ, де дєдушка Ленін стояв.
D Показати IP 15 Березня 2012 16:41
Мда. Докотились. Ще б базар в дворі будинків дозволили робити.
Ну ще чого. Показати IP 15 Березня 2012 16:45
А студентам на перевах де подітись? біля ВДУ якраз непогане, впорядковане, чисте місце, то загидіть ще й його. І до речі, бомжі, алкоголіки, дядьки з пляшками пива, мають повне право "забивати" собі місця в скверах? Міліція повинна стежити за порядком в громадських місцях, до яких сквери і парк, бtзумовно належать, чи ні?
Балувана Галя Показати IP 15 Березня 2012 17:15
Не треба нам цього безладу під вікнами.
отак Показати IP 19 Березня 2012 14:22
"Ставити біля будівлі обласного управління МВС" - ідеальний варіант!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus